• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nikola Šević

29.11.2021

07:21

Ispovest žrtve lažnog vidovnjaka i monaha  OJADILI ME ZA 17.000 DOLARA

Ilustracija

Vesti

Ispovest žrtve lažnog vidovnjaka i monaha OJADILI ME ZA 17.000 DOLARA

Podeli vest

Srbina S. V. (49), dok je radio u Americi, preko telefona su prevarili vidovnjak Alen i lažni monah Milan, kojima je ukupno platio oko 17.000 dolara kako bi sa njega skinuli crnu magiju i pomogli mu da se oženi i ozdravi! On je sa prevarantima uglavnom komunicirao preko Vajbera, a kada je razotkrio da je žrtva prevare, osumnjičeni su pogasili telefone i nestali.

U ispovesti za Informer S. V. otkriva da je sve počelo polovinom jula 2019. godine, kada je na internetu našao broj telefona izvesnog "vidovitog Alena".

- Živeo sam u Americi i jednom prilikom sam na poslu povredio levo rame i skočni zglob. Bio sam kod lekara, pio lekove i išao na terapije, ali nikako nisam mogao da saniram povrede. Bio sam očajan. Baš tada sam na internetu naleteo na oglas "vidovitog Alena", koji u Srbiji pomaže ljudima svojim natprirodnim moćima, skida crnu magiju, uklanja lošu karmu, leči... - rekao je on i dodao:

- Naivno sam pomislio da će mi vidovnjak rešiti sve probleme. Pozvao sam ga na srpski broj telefona i rekao šta me muči. Alen se osmehnuo i rekao da nije ni čudo što ne mogu da ozdravim jer je na mene bačena crna magija. Ohrabrio me je da će on to rešiti. Rekao je da ću ozdraviti i naplatiti veliku odštetu od firme u kojoj sam se povredio, kao i da ću se uskoro oženiti!

Kako je ispričao naš sagovornik, vidovnjak je nakon tih ohrabrujućih reči zatražio da mu na račun izvesnog Živana Maksimovića uplati 350 evra u dolarima kako bi mogao da započne seanse.

- Alen mi je rekao da će taj novac iskoristiti da ode u manastir Kuveždin kod Sremske Mitrovice, gde će kupiti materijal potreban za izlečenje. Kazao mi je da, pošto sam u Americi, slikam sve izveštaje lekara i da mu preko Vajbera pošaljem fotografije. Na kraju razgovora mi je naglasio da već sada oseća da je na mene bačena veoma jaka crna magija, neka kletva, koja sprečava moju sreću. Uplašio sam se i odmah poslao novac - priča žrtva prevare.

Zvao manastir

Žrtva prevare S. V. kaže da se povodom svog problema obraćao i manastiru Kuveždin, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ali i lokalnoj eparhiji.

- Nikakav odgovor nisam dobio. Ja ne želim njih da krivim, ali je ljudski da mi neko iz tih institucija odgovori i kaže da li neko od monaha zaista ima veze sa ovim - ispričao je on.

Posle izvesnog vremena, kaže Informerov sagovornik, Alen ga je povezao sa osobom koja se predstavila kao monah Milan iz manastira Kuveždin.

- Nakon razgovora sa monahom Milanom i vidovnjakom Alenom na isti račun sam 17. jula 2019. godine uplatio 688 dolara kako bi mi oni obezbedili amajliju za zaštitu. Tražili su od mene da svaki dan u određeno vreme ispred kuće u Americi prosipam vodu. Poslušao sam ih, ali sam nekoliko puta to zaboravio da učinim. Kada sam to rekao Alenu, počeo je da viče i da govori da sam napravio veliku grešku i da sam ojačao urok. Rekao je da moram da dam još novca kako bi ta greška bila ispravljena - navodi naš sagovornik i dodaje:

- Uplatio sam 1.810 dolara za neko zlato i peškire potrebne za obred slabljenja magije. Nekoliko dana kasnije na ime Nemanje Kneževića uplatio sam 608 dolara, a na račun nekog Dragana Maksimovića još 808. Deo novca je bio namenjen za lečenje monaha Milana, koji je na sebe navodno uzeo svu moju nesreću, pa je zbog toga primljen u bolnicu. Ostatak para je, kako su mi rekli, dat crkvi kako bi se moje ime pominjalo u molitvama i da bi sveće gorele 24 časa.
Prevareni S. V. kaže da je i narednih godina vidovnjaku i monahu uplaćivao na različite račune više hiljada dolara za čišćenje porodične kuće u Hrvatskoj i podruma u Americi od zlih čini.

- Jednom su me pozvali i rekli da je sve spremno za završno čišćenje od zlih sila i crne magije. Doveli su iz Rumunije neku Vasilisu i za nju su mi garantovali da će okončati moju višegodišnju agoniju. Krajem avgusta im u tri navrata uplaćujem po 2.516 dolara. Bez srama mi traže još 4.000 evra za angažovanje nekih monaha. Tada je došlo do svađe između mene i vidovnjaka Alena. Rekao sam da hoću svoj novac nazad. On mi je kazao da to nije pristojno i da treba da me bude sramota, ali da će mi vratiti pare. Ubrzo me je blokirao na društvenim mrežama, kao i moj broj telefona. Sve sam prijavio srpskoj policiji - rekao je S. V. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija