• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2021

14:02

Turčin seo u bus u Nemačkoj s poklonima za familiju... Srpski carinici se šokirali kad su videli šta nosi!

carina info

Vesti

Turčin seo u bus u Nemačkoj s poklonima za familiju... Srpski carinici se šokirali kad su videli šta nosi!

Podeli vest

Carinici su 27. novembra 2021. godine na prelazu Gradina u saradnji sa policijom, sprečili neobičan pokušaj krijumčarenja, osujetivši putnika jednog autobusa da preko granice prenese 5.000 neprijavljenih mini-libela

Prekršaj je otkriven kada je za izlaznu kontrolu pristigao autobus turskog prevoznika, koji je saobraćao na relaciji Nemačka-Turska.

Prilikom detaljnog pregleda u prtljažnom delu autobusa, carinici su uočili i nekoliko velikih kartonskih kutija.

Foto: carina info

Кada su radi kontrole te kutije otvorene, pred carinicima se ukazalo mnoštvo mini-libela za koje se kao vlasnik prijavio jedan od putnika, 51-godišnji turski državljanin.

Foto: carina info

On je carinicima rekao da je spornu robu kupio u Nemačkoj, kao i da se radi o novogodišnjim poklonima za poznanike i prijatelje.

Foto: carina info

Кako je reč o količini koja se nikako ne može podvesti pod robu za lične potrebe, jer je rečo 5.000 komada, mini-libele su zadržane do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

Foto: carina info

Podsećamo da se propisi u vezi sa putničkim prometom jednako odnose i na putnike koji samo tranzitiraju kroz našu zemlju. Oni su takođe u obavezi da prijave robu sa kojom ulaze i potom izlaze iz Republike Srbije, pri čemu količina takve robe mora biti primerena ličnim potrebama i potrebama datog putovanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 2 godine

More, tu treba proveriti tečnost u tim libelama....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija