• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.Marinković

02.12.2021

22:09

OTAC ZLOSTAVLJANE DECE SUMNJA U NAMEŠTALJKU?! Snimak majke kako tuče mališane GURA SE POD TEPIH?! /VIDEO/

Resetka.rs

Vesti

OTAC ZLOSTAVLJANE DECE SUMNJA U NAMEŠTALJKU?! Snimak majke kako tuče mališane GURA SE POD TEPIH?! /VIDEO/

Podeli vest

Tridesetdvogodišnji A.S. iz Leskovca se našao u čudu kada je pre mesec dana pregledao snimke sa bezbednosne kamere u svojoj kući na kojima je vidi kako njegova dvadesetdevetogodišnja supruga, inače zdravstveni radnik, krvnički tuče njihovog četvorogodišnjeg sina i šestogodišnju ćerkicu.

Na snimcima, koje je dostavio i novinarima, jasno se vidi kako majka najpre počinje da viče na svoju decu, a zatim da ih udara i šutira, udara im glavu o glavu, onda gura od sebe, dečak udara glavom o zid i otvorena vrata sobe, a nasilje nad mališanima se tu ne završava. I to samo iz razloga što su je probudili. Na drugom snimku, nervozna jer ne može da zakopča jaknu dečaku, takođe počinje da vrišti i udara dete.

Otac je odmah podneo tužbu za razvod braka, slučaj nasilja prijavio policiji, a onda je, kako navodi, počela “sistemska igra zataškavanja slučaja”, dok supruga njemu uporedo upućuje pretnje da će mu se desiti svašta ukoliko o tome svedoči na sudu.

“Meni je čudno da je snimak videlo i tužilaštvo i policija i Centar za socijalni rad, a da je njoj ukinuta mera prilaska deci. Snimak više niko ne spominje, dok njeni advokati pokušavaju da ga obore kao validni sudski dokaz. Poslednji put kada sam prijavio pretnje sa njene strane, iako joj je još uvek na snazi zabrana prilaska i komunikacije sa mnom, i tražio da mi se odredi neka bezbednosna mera, iz policije su me vratili kući bez obrazloženja. Tada mi je (supruga – prim.nov) pretila smrću ako bilo šta posvedočim ili pomenem video snimak na zakazanom sudskom ročištu u četvrtak, 25. novembra”, tvrdi ovaj čovek.

Po nalogu Centra za socijalni rad, deca su uz oca

“Otac dece je Centar obavestio o nasilju, sa snimkom, i odmah nakon razgovora kod nas upućen je u Policijsku upravu Leskovac. Snimak je uz krivičnu prijavu prosledio MUP-u. Policija je odmah privela majku dece i predmet ustupila na dalju nadležnost Opštinskom javnom tužilaštvu Leskovac. Ono što je bitno za Centar, to je da su deca trenutno sa ocem na sigurnom, a o daljim postupcima, socijalni radnici će donositi odluku nakon izveštaja i odluka drugih nadležnih organa”, kaže za Rešetku direktor Centra za socijalni rad Leskovac Predrag Momčilović.

Ipak, otac zloostavljane ima svoju verziju priče koja se ne podudara sa izjavama nadležnih iz ove institucije.

Otac da će sve biti zataškano, dobio poziv kao osumnjičeni?! 

Ovaj čovek optužuje nadležne da žele da sve zataškaju, imenom i prezimenom proziva sudije, tužioce i policajce koji skoro punih mesec dana rade na ovom slučaju, i otvoreno sumnja da su, kako tvrdi, u sprezi sa advokatima optužene supruge, a koja je i njega  ranije prijavljivala za nasilje u porodici.

Punomoćnik, koji će braniti na prvom ročištu oca, navodi da u slučaju ima dosta nelogičnosti, te da je čudno što su u sudskom sporu spojeni predmeti po njegovoj, ali i prijavi protiv njega. Kako objašnjava, u istom postupku je i otac označen kao osumnjičen.

“Otac je dobio poziv u svojstvu osumnjičenog, iako je evidentno da je on žrtva, kao i deca - a ne izvršilac bilo kog dela. Što će se i dokazati. Mi ćemo tražiti da se što pre obavi neuropsihijatrijsko veštačenje, kako majke, tako i dece”, navodi.

Javni tužilac: Takve optužbe su besmislene

Javni tužilac Vesna Vlajić, koju u otac pominje u datom intervjuu, a za koju tvrdi da je namerno, kako kaže “u dosluhu sa advokatom njegove žene” majci ukinula meru zabrane prilaska deci, kaže da su takve optužbe besmislene, da su istražne radnje u toku i da ne želi da razgovara sa novinarima o tome.

Pravni zastupnik majke, advokat Dragam Mladenović – Gandi, tvrdi da snimak nije validan dokaz za tužilaštvo i sud u ovoj fazi postupka.

Branilac majke trdi da na snimcima nije ona

“Validan dokaz može biti samo validan video zapis sa video nadzora koji postoji u objektu, a što tužilaštvo treba u toku postupka da utvrdi i da se preko IT stručnjaka izveštači taj video zapis, da li je on zaista od tog datuma i da li je na njemu lik koji se tereti za krivično delo nasilja u porodici”, objašnjava Mladenović.

Branilac osumnjičene tvrdi da je osumnjičena tog dana i u to vreme bila na poslu.

“Zbog toga tužilaštvo nije moglo da uzme u obzir taj video zapis. Ukolikos e iuspostavi da je taj video zapis pribavljen na zakonit način, te da se osumnjičeno lice zaista nalazi na njemu, onda će tužilaštvo da proceusira i pokrene postupak.

Da li će to u ovom slučaju zaista biti tako, mi to ne možemo da znamo dok se ne obave potrebna veštačenja. Ali i tužilac to još uvek ne može da zna, tako da zbog toga to olako nije smeo niti mogao da prihvati”, dodaje Mladenović.

Zanimljivo je to da advokat osumnjičene tvrdi da je sporni video zapis otac posedovao mesec dana pre nego što je podneta prijava, a nije reagovao u vezi sa činjenicom da je video da njegova supruga, odnosno majka, zlostavlja decu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr Pera

pre 2 godine

tipicno za sve socijalne centre .. na kraju ce im oduzeti decu i dati je nekom svom rodjaku da uzimaju pare od drzave .. svaki .. ali bas svaki slucaj prolazi istu proceduru i udomljavanje i svi cute .. prave se blesavi .. jedne te iste porodice se pojavljuju kao hranitelji i pratioci dece .. daj Boze da je kradja beba u porodilistima proslost ...

Majka iz Leskovca pod sumnjom da je tukla ćerku i sina TVRDI DA JE LAŽAN /VIDEO/
Hronika

Majka iz Leskovca pod sumnjom da je tukla ćerku i sina TVRDI DA JE LAŽAN /VIDEO/

Tridesetdvogodišnji A.S. iz Leskovca se našao u čudu kada je pregledao snimke sa bezbednosne kamere na kojima se vidi kako njegova dvadesetdevetogodišnja supruga, inače zdravstveni radnik, krvnički tuče njihovog četvorogodišnjeg sina i šestogodišnju ćerkicu. Majka se brani time da je snimak “namešten”, a njeni advokati traže izuzeće iz dokaznog materijala

24.11.2021

14:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija