• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

04.12.2021

09:05

VOJNICI VELJE NEVOLJE PROPEVALI O HALABRINOVOM UBISTVU! Belivuk je bio besan zbog "loše urađenog" posla, TELO SU ISKOPALE ZVERI!

Vesti

VOJNICI VELJE NEVOLJE PROPEVALI O HALABRINOVOM UBISTVU! Belivuk je bio besan zbog "loše urađenog" posla, TELO SU ISKOPALE ZVERI!

Podeli vest

Dvojica pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ponudila su saradnju Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) u zamenu za povoljniji status, pišu Novosti. Zahvaljujući spremnosti ove dvojice policajci su na pragu da rasvetle i likvidaciju Aleksandra Halabrina (25)

Prema dosptupnim informacijama, oni su na dobrom putu da postanu svedoci-okrivljeni, koji će, pored Bojana Hrvatina, doprineti da se rasvetle još neka ubistva, pa bi zbog saradnje mogli da računaju na blažu kaznu.

Pored istrage sedam ubistava, policija i tužilaštvo su zahvaljujući spremnosti ove dvojice na pragu da rasvetle i likvidaciju Aleksandra Halabrina (25). Do sada su prikupljeni dokazi za otmicu i zverska ubistva Nikole Mitića, Gorana Mihajlovića, Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje.

- Pored svedočenja ovih optuženih, došlo se i do materijalnih tragova, pored ostalog, i posredstvom međunarodne pravne pomoći - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Očekujemo da nam uskoro stigne novi "kontingent" monstruoznih fotografija, koje su članovi grupe razmenjivali posredstvom "Skaj" aplikacije. One su sačuvane na zaštićenoj platformi, koja je otvorena.

Uskoro bi, pored Halabrina, mogla da se rasvetli i sudbina nestalog Mirka Kojića, investitora sa Zvezdare i kuma Marka Miljkovića. On je, kako se sumnja, jedna od prvih žrtava ove kriminalne ekipe. Kojić se sa Belivukom i Miljkovićem našao i na optužnici za ubistvo Vlastimira Miloševića, takođe Miljkovićevog kuma, januara 2017. godine, ali su sva trojica odlukom suda, i uz obilatu pomoć određenih struktura iz tadašnjeg vrha MUP Srbije, pravosnažno oslobođeni krivice.

Halabrinovo telo "aljkavo" uklonjeno

Halabrin je nestao 20. marta 2020. u Beogradu. Njegovo telo pronađeno je 16. maja iste godine u okolini Sopota. Obdukcija je potvrdila da je ubijen hicem u glavu. Posmrtne ostatke ovog mladića iz sela Janošik, nadomak Plandišta, pronašao je čuvar koza u sopotskom mestu Parcani. Bilo je spakovano u najlon i zakopano, ali se pretpostavlja da su ga nanjušile životinje i dopola izvukle iz jame. Tako je i pronađen.

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Halabrin

- Postoje indicije da je Halabrin ubijen u kući strave u Ritopeku, a da je onda neko od pripadnika grupe dobio zadatak da ga negde odnese i zakopa - navodi naš sagovornik.

- Uklanjanje tela je dosta traljavo urađeno, grob je plitko iskopan i zveri su ga nanjušile. Navodno, Belivuk i Miljković su bili jako ljuti na saradnike zbog tog loše urađenog posla. Kasnije su, kako se sumnja, tela svojih žrtava uklanjali mašinom za mlevenje mesa, jer su se bojali da se ne pojave dokazi kao u slučaju ovog mladića.

Nastavlja se postupak u Crnoj Gori

Specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i njegov najbliži saradnik Saša Čađenović po povratku iz Beograda nastavili su istragu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Radoja Živkovića, osumnjičenih za težak zločin. Oni se terete da su u naselju kod Spuža ubili Damira Hodžića i Adisa Spahića, a kidnapovali Mila Radulovića Kapetana.

- Potpuno je poštovana procedura i sada se stiču uslovi za nastavak postupka - rekao je Katnić po dolasku u Podgoricu. - Domaćini u Srbiji su bili sjajni, urađeno je sve što treba. Mi smo dobili što smo hteli, oni su dali izjave i stiču se uslovi da se nastavi postupak.

Trojica osumnjičenih, osim Živkovića, koji je u bekstvu, negirala su delo i odbila da odgovaraju na pitanja tužioca


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija