• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

09.12.2021

14:11

BEZ PARDONA ZA RAZBOJNIKA, NA ULICI JE OPLJAČKAO STARCA! Uz kaznu zatvora zahteva se i mera lečenja narkomana/VIDEO/

printscreen

Vesti

BEZ PARDONA ZA RAZBOJNIKA, NA ULICI JE OPLJAČKAO STARCA! Uz kaznu zatvora zahteva se i mera lečenja narkomana/VIDEO/

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv B. M. (36) zbog izvršenja krivičnog dela Razbojništvo i predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenog nakon glavnog pretresa i dokaznog postupka oglasi krivim, da mu izrekne kaznu zatvora, kao i da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog lečenja narkomana

 

 

Podsetimo okrivljenom je stavljeno na teret da je uočio oštećenog B. S. da plaća račune iz koverte koju je držao u džepu, nakon čega ga je pratio idući iza njega, a zatim mu je u ulici Petra Kolendića, na teritoriji GO Zvezdara prišao sa leđa i upotrebio silu u nameri da mu oduzme novac. Koristeći silu on je oštećenog oborio na beton i iz jakne mu oduzeo novac u iznosu od 245.000,00 dinara, nakon čega se trčeći udaljio.

Dan kasnije dežurni zamenik javnog tužioca odredio je zadržavanje osumnjičenom B.M. u trajanju od 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Razbojništvo iz člana 206 st. 1 KZ, a zatim je saslušan u tužilaštvu dana 22.10.2021. godine kojom prilikom je iskoristio zakonsko pravo da ne iznosi svoju odbranu. Prvi osnovni sud u Beogradu je, na predlog tužilaštva, odredio pritvor u trajanju od 30 dana prema osumnjičenom.

Tužilaštvo je u istrazi ispitalo oštećenog B.S. i tri svedoka, pribavilo snimke sa sigurnosnih kamera, naložilo komparativno veštačenje video snimka i odeće okrivljenog, te je naložilo psihijatrijsko veštačenje na okolnosi uračunljivosti okrivljenog u vreme izvršenja krivičnog dela, kao i na okolnost da li je okrivljeni zavistan od upotrebe opojnih droga, te da li postoji potreba za izricanjem mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija