• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

14.12.2021

13:38

UBIO SAM ROĐENU BRAĆU STRAHUJUĆI ZA SVOJ ŽIVOT! Osumnjičeni za ubistvo zbog tartufa se ovako branio

Vesti

UBIO SAM ROĐENU BRAĆU STRAHUJUĆI ZA SVOJ ŽIVOT! Osumnjičeni za ubistvo zbog tartufa se ovako branio

Podeli vest

Na početku suđenja Dejanu Eriću (39) iz Jarka kod Sremske Mitrovice, optuženom da je pre godinu dana u šumi u Jarku hicima iz vatrenog oružja ubio braću Predraga i Stanislava Jeličića dok su skupljali retke gljive, tartufe, optuženi se izjasnio da je razumeo optužnicu, ali da je u celosti ne prihvata

- Razumem za šta sam optužen, ali ja priznajem samo navode optužnice vezano za nošenje oružja. Što se tiče svega ostalog, to ne priznajem. Ja sam sam u ovoj situaciji koja se desila branio svoj život - rekao je Dejan Erić, a prenosi Kurir.

Njegov advokat istakao da će oni tokom suđenja dokazivati da je Dejan Erić počinio ubistvo u nužnoj odbrani. S druge strane, tužilaštvo tereti Erića za teško ubistvo.

Podsetimo, suđenje Eriću počelo je 6. decembra, tačno na godišnjicu ubistva braće Jeličić. Kako je Kurir ranije pisao, kobnog dana braća Jeličić i braća Erić bila su u šumi, gde su sakupljali tartufe.

- Posle ubistva Jeličića, policija je uhapsila i Dejana Erića, ali i njegovog brata Nebojšu. Međutim, tužilaštvo je odustalo od gonjena Nebojše, pa će on na suđenju svom bratu biti svedok, jer je on praktično jedini očevidac tragičnog događaja - objašnjava izvor.

Foto: tanjug/dusan anicic

Meštani Jarka ranije su za Kurir ispričali da su braća Jeličić i braća Erić imala problem pet godina.

- Braća Jeličić radila su s tartufima oko 15 godina. Ovo je veoma unosan posao, jer kilogram košta od nekoliko stotina pa do nekoliko hiljada evra. Jeličići su zakupili državnu šumu i imaju desetak parcela, manje-više cela šuma je njihova - rekli su meštani i dodali da Erići imaju samo jednu njivu od 10 ari i da su bili ljubomorni na ubijene. Tada su i istakli da su noć pre zločina braću Jeličić upozorili da im se sprema sačekuša, ali da ih oni nisu poslušali.

Supruga ubijenog Predraga, Maja Jeličić, u potresnoj ispovesti za Kurir je navela da je petoro dece ostalo bez očeva zbog tartufa.

- S druge strane, jedan osumnjičeni je već oslobođen, a za drugog se skupljaju nekakvi potpisi i potpisuje peticija kako bi se pustio iz zatvora. Kakva drskost, bezosećajnost i sramota - rekla je udovica i dodala:

- Kada sam jednom prilikom bila u Jarku, gde su ubijeni moj muž i njegov brat, ljudi su me pitali da li znam za peticiju koju Erićev otac nudi da se potpiše kako bi se on oslobodio. To me je šokiralo, zamislite vi to?! Tada sam čula i da smo deverova supruga i ja odustale od krivičnog gonjenja i da smo oprostile zločin Erićima. Kako da odustanemo, a petoro dece je ostalo bez očeva?!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

IDES PO TARTUFE NAORUZAN...DOZIVOTNA JE ZA TAKVE.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija