• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

24.12.2021

20:54

OTKRIVEN MOTIV UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ! Oni su rešili jednu od najvećih misterija zločina koji je potresao Srbiju

printscreen

Vesti

OTKRIVEN MOTIV UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ! Oni su rešili jednu od najvećih misterija zločina koji je potresao Srbiju

Podeli vest

Goran Džonić (59) iz Moravca, osumnjičen da je 26. septembra streljao i opljačkao svog brata od tetke Gorana Đokića (57), snaju Gordanu (56) i bratanicu Lidiju (25), isplanirao je i sproveo ovaj stravičan zločin samo da bi se rešio dugova!

Ovo je bio glavni motiv zločina, što je potvrđeno saslušanjem tri svedoka juče u Višem tužilaštvu u Nišu.


Naime, svedoci Ivan Džonić i njegova supruga Jasmina ispričali su da su njihovom rođaku Goranu Džoniću još pre tri i po godine pozajmili 10.000 evra i te pare im je vratio tek mesec dana posle ubistva Đokića. Osim toga, Đokićeva majka Stojanka je potvrdila na saslušanju da je Džonić i od njenog sina davno pozajmio još 10.000 evra i nikad mu nije vratio taj dug.

Znao kuda se kreću
Advokat Zoran Vitković, koji zastupa porodicu ubijene Gordane Đokić, potvrdio nam je da su ova tri svedočenja u potpunosti razjasnila motiv stravičnog zločina.


- Stojanka Đokić je ispričala da je Goran Džonić od njenog sina jednom prilikom zatražio 20.000 evra na zajam, koliko mu je bilo potrebno da obešteti neke ljude iz saobraćajne nesreće koju je izazvao njegov sin. Đokić je tada dao Džoniću samo 10.000 evra, koliko je bio u mogućnosti, ali nema nijednog podatka da mu je Džonić taj novac vratio - objasnio je advokat Vitković, i dodao:


- Da su dugovi razlog što je Džonić ubio tročlanu porodicu Đokić posvedočio je i Ivan Džonić, koji je svom rođaku pozajmio 10.000 evra na period od godinu i po dana. Međutim, Goran Džonić tu pozajmicu nije vraćao tri i po godine, da bi mu dug isplatio ubrzo posle ubistva porodice Đokić.
Kako dalje objašnjava advokat, iz iskaza Stojanke Đokić može se zaključiti da je Džonić počeo da planira ubistvo rođaka bar mesec dana pre zločina.

Foto: Printscreen TV Pink

Svedočila je i majka ubijenog Gorana Đokića


- Goranova majka je kazala da je Džonić ranije često dolazio kod njih, pio kafu, bio na ručkovima, družio se sa njenim sinom, popravljao mu automobil. Međutim, mesec dana pre ubistva Džonić je počeo da izbegava celu porodicu Đokić. To upućuje na zaključak da je već od avgusta planirao ubistvo, do kog je došlo u noći između 26. i 27. septembra. To su najnoviji detalji koji rasvetljavaju dosta toga - kazao je Vitković.


Inače, Džonić je tokom istrage u zločin umešao i svoje sinove Milana i Stefana, kao i braću Konstantina i Kostadina Miloševića iz Moravca, zvanu braća Jojke, tvrdeći da su ga oni ucenili i naterali da tipuje Đokiće. Od hapšenja, krajem oktobra, sva petorica su u pritvoru.


Advokat Mladen Magdalinić, koji zastupa braću Milošević, komentarišući jučerašnje iskaze svedoka istakao je da su oni dodatno urušili Džonićevu odbranu.
- Svedoci su potvrdili da je Džonić imao motiv da ubije Đokiće jer im je dugovao novac, kao i Ivanu Džoniću. Takođe, Džonić je imao i priliku da izvede zločin jer je bio odlično upoznat sa kretanjem Đokića. Znao je da će Đokići kobnog dana posetiti Goranovu majku Stojanku u Moravcu i kojim putem će krenuti kući u Aleksinac, pa je mogao da isplanira zasedu. Jednom rečju, sve što su svedoci naveli protivreči Džonićevoj odbrani, a ide u prilog mojim klijentima, koji nemaju veze sa ovim zločinom - ocenio je Magdalinić.

Uskoro optužnica
Filip Domazet, branilac Džonićevih sinova, smatra da bi istraga zločina mogla da se okonča do Nove godine.
- Očekujemo da uskoro stigne psihijatrijsko veštačenje Gorana Džonića, koje je obavljeno u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Vrlo je moguće da će tužilaštvo uskoro razmisliti o podizanju optužnice prema nekima od osumnjičenih, ne verujem prema svima, jer za neke od uhapšenih ljudi nema nikakvih dokaza - zaključio je Domazet. 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija