• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.12.2021

15:44

DIJANA HRKALOVIĆ PONOVO U PRITVORU?! Čeka se odluka!

Vesti

DIJANA HRKALOVIĆ PONOVO U PRITVORU?! Čeka se odluka!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Specijalnog suda kojim je 10. decembra ukinut pritvor bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović i naložio da se ponovo razmotri predlog tužioca za određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva

"Osnovano se izjavljenom žalbom Tužilaštva za organizovani kriminal ukazuje da je prvostepeni sud pogrešno zaključio da okolnosti koje je naveo tužilac u predlogu nemaju značaj za produženje pritvora, po zakonskom osnovu koji se odnosi na opasnost od bekstva", rekla je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Prema stavu apelacije, veće prvostepenog suda nije cenilo okolnosti, kako ukazuju, na opasnost od bekstva Hrkalović u trenutku kada je prema njoj podnet optužni predlog sudu, nego je samo pojedine okolnosti za pritvor cenio isključivo u vremenu kada protiv nje nije bilo krivičnog postupoka.

"Kao što se osnovano žalbom tužioca dalje ukazuje, prvostepeni sud samo taksativno navodi okolnosti, ali ih ne ceni izolovano i bez dovođenja u vezu sa svim ostalim okolostima", navela je Piljić.

U odluci Apelacionog suda ukazano je da su zbog toga odlučne činjenice u prvostepenom rešenju pogrešno i nepotpuno utvrđene, te da se ne može se prihvatiti zaključak prvostepenog suda da nema razloga za produženje pritvora zbog opasnosti od bekstva.

Odluku o ukidanju pritvora je donelo krivično vanpretresno veće Specijalnog suda 10. decembra nakon što je ranije tog dana tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv nje zbog krivičnog dela trgovina uticajem u produženom trajanju i predložilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Hrkalović je nešto manje od dva meseca bila u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, od hapšenja 15. decembra.

Tužilaštvo je tog dana tražilo od suda da joj produži pritvor po dva nova osnova - zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, ali sud nije usvojio.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ccc

pre 2 godine

tacno vidis na delu fajt izmedju postenih sudija i djilasovih sudija koji samo teraju kontru cak i kada su neki monstrumi u pitanju... ovo postaje takva bruka....

Saki

pre 2 godine

Najodgovornija za ubistva i prikrivanje tragova 10 godina treba u buvaru.

boki

pre 2 godine

Cela nacija zsprepascena koji to sydija Dijanu pustio na slobodu sa toliko umesanosti u kriminal.Zasto je nas zakon previse human prema kriminalcima

Djordje

pre 2 godine

Kompletna korupcija suda na delu? Pustiti na slobodu ovu zlu zenu je kriminalni delo i treba ga ispitati?! Ona je punopravni clan Belivukovog klana koja je radila u drzavnoj sluzbi za kriminalni klan?! Koliko je ubistava namestila? Predsednika drzave prisluskivala vise od godinu dana, njenom zaslugom ( prikrivanje dokaza) je pusten ubica ! A jedino delo koje mogu da dokazu je trgovina uticajem?! Sramno! I jos je pustaju iz pritvora??? Posle ovoga ne bi me zacudilo da Belivuka i ekipu puste iz zatvora! Sve je moguce u ovoj zemlji?! Deca nam leze u zatvoru zbog jedne cigarete marihuane a ubice setaju slobodno?! Sta kazu nema zastiicenih??!! Hahahaha

sombor

pre 2 godine

Ovo je bruka sa sudstvo u srbiji koliko ova osoba ima kriminalni dela koja jos nisu resena a vije pustate na slobodu bruka i sramota koliko ja samo naredivala dase pobiju neki ljudi to nikom nista

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija