• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

25.12.2021

09:23

SAVRŠEN ŽANDARM SA VELIKOM MANOM! Ovako su saborci opisali uhapšenog pomoćnika komandanta I NJEGOV JEDINI GREH!

Vesti

SAVRŠEN ŽANDARM SA VELIKOM MANOM! Ovako su saborci opisali uhapšenog pomoćnika komandanta I NJEGOV JEDINI GREH!

Podeli vest

Kolege V. I. (42) navode da je iza rešetaka završio zbog nemarnog odnosa prema radu, navodno ga je mrzelo da oružje vraća u magacin, što je bio dužan da radi

Jedan od najsposobnijih pripadnika Žandarmerije, dobar padobranac, alpinista, pravi specijalac - ovako kolege opisuju V. I. (42), pomoćnika komandanta niškog Odreda Žandarmerije koji je uhapšen zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, pretresom njegovog stana i službenih prostorija pronađeno je 5.400 komada municije različitog kalibra, pet tromblonskih trenutnh mina, osam šok bombi, ručna bomba i pištolj na kojem je izbrisan serijski broj.

Kolege uhapšenog žandarma kažu da veruju da je V. I. završio iza rešetaka zbog nemarnog odnosa prema poslu.

- Previše je bio opušten, imao je podršku starešina pa se zaneo. Često je išao na obuke i lako se može desiti da je postao žrtva sopstvenog nemara. Jednostavno, mrzelo ga je da vrati oružje u magacin iako je najstrože zabranjeno da se nakon vežbi ne razduži. Sam je kriv, ali samo zbog neodgovornosti i neopreznosti.

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Žandarmerija

Ovo iz razloga što bi se još nekako moglo pomisliti da je municiju recimo hteo da proda, ali da mu to nije bila namera dokazuju te tromblonske mine. Njih niko ne bi kupio, nije ih vratio u magacin iz čistog nemara, već ih je držao u stanu i u svojoj kancelariji - navodi naš sagovornik.

Uhapšeni žandarm je 2010. godine sa još četvoricom kolega 12 meseci proveo u mirovnoj misiji u Haitiju nakon što su ovu karipsku zemlju zadesili zemljotresi kolera. Oni su štitili pripadnike UN i haićanske političare tokom predsedničkih izbora s obzirom na to da su državu potresali i politički nemiri.

Kako se tada pisalo u srpskim medijima, V. I. je konkretno čuvao policijskog komesara tokom boravka u gradu Hinču, jednoj od "neuralgičnih" tačaka u toj ostrvskoj državi.

Kada se vratio, 2011. godine, ustrojen je Prvi odred za brze intervencije koji je objedinjavao tadašnje specijalističke čete svih odreda Žandrmerije, zajedno sa Ronilačkim centrom. 

Dužnost komandanta odreda poverena je baš V. I., kako se navodi u odluci u formiranju, iskusnom starešini i specijalisti padobranstva sa više od hiljadu skokova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sonja Vuković

pre 2 godine

Da li je zbog nemara i neodgovornosti u posedu imao i pištolj sa obrisanim serijskim brojem?

dragan

pre 2 godine

Mrzelo ga da vrati oruzije itd.... pa zar je to nahvaljeni specijalac Treba da nadjete i obelodanite prave razloge Ako neko ima petlju za TO

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija