• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

28.12.2021

07:28

JOVANU U SMRT OTERALI ZELENAŠI?! BILA U DUŽNIČKOM PAKLU?! Istraga tragične smrti biznismenke na Zlatiboru!

printscreen

Vesti

JOVANU U SMRT OTERALI ZELENAŠI?! BILA U DUŽNIČKOM PAKLU?! Istraga tragične smrti biznismenke na Zlatiboru!

Podeli vest

Jovanu Marjanović (54) žestoko su pritiskali zbog dugova, pretili su joj i oduzimanjem imovine * Jovanina ćerka Ljiljana: Ako obdukcija pokaže da se majka ubila, otkrićemo ko ju je pritiskao

Biznismenka Jovana Marjanović (54) iz Niša ubila se 22. decembra na Zlatiboru pod strašnim pritiskom zelenaša, pokazuju prvi rezultati istrage! Jovana je kao podizvođač radila na izgradnji skupocenih apartmana, ali nije mogla da isfinansira radove pa je upala u dugove kod zelenaša. U policiji sumnjaju da je trpela strašne pretnje i ucene i da se iz očaja odlučila na samoubistvo.

Da je Jovana imala ozbiljne probleme i da više nije mogla da se nosi sa pritiskom, potvrdila je i njena ćerka Ljiljana, koja je poručila: 'Ako se dokaže da mi se majka ubila, javno ću otkriti sve što znam.'

Nema tragova povreda

Jovanino telo pronađeno je u nedelju, 26. decembra, posle četvorodnevne potrage, pored jednog potoka u Tić polju, oko dva kilometra od centra Zlatibora. Izvor iz istrage kaže da je pored tela nađena i ispijena flaša rakije dunjevače, kao i nekoliko praznih kutija lekova za smirenje.

Foto: Informer

Mesto gde je pronađen Jovanin telefon

- Na telu nije bilo nikakvih povreda niti tragova nasilja i sve izgleda kao da se otrovala alkoholom i lekovima za smirenje, a potom najverovatnije i smrzla, pošto je u toku noći temperatura bila debelo ispod nule. Naložena je obdukcija tela, koja će brzo biti gotova, ali rezultati toksikoloških analiza stići će verovatno tek za desetak dana... - rekao nam je naš izvor.

Tokom potrage za Jovanom, ali i nakon pronalaska njenog tela, policija je uzela izjave od njene tri ćerke, kao i od njenog poslovnog i emotivnog partnera, s kojim je poslednjih meseci živela na Zlatiboru, gde je i radila.

I brat joj se ubio, i to na kućnom pragu?!

Smrt Jovane Marjanović nije prva tragedija koja je zadesila njenu porodicu. Prema priči komšija porodice Marjanović iz Leskovca, odakle je Jovana rodom, njen brat se pre više godina ubio, i to na kućnom pragu.

- Jovanin brat je, koliko se sećam, bio profesor fizičkog. Napustio nas je zauvek pre više godina, ne mogu tačno da se setim koja je godina bila, ali znam da je bilo poodavno. Iako porodica gotovo nikada ne govori o tome, po gradu se priča da je on izvršio samoubistvo na kućnom pragu... Porodica Marjanović je inače ugledna, uspešna, kulturna i vredna, ali nažalost nesrećna - kaže komšinica Jovanine porodice iz Leskovca.

- Ćerke su potvrdile da im je majka imala poslovnih problema i da je bila pod velikim pritiskom. Saslušan je i Jovanin partner, koji je i poligrafski ispitan, i pokazalo se da on nema nikakve veze sa njenom smrću. Inspektori su potom saslušali i sve poznate Jovanine poslovne partnere, pa se saznalo da je ona izvodila građevinske radove na kompenzaciju, tako što je veliki deo radova naplaćivala u gotovim apartmanima, a ne u novcu. Postoje ozbiljne indicije da nije imala novca da isfinansira sve radove, pa se zadužila kod zelenaša, koji su počeli da joj prete da će joj oteti imovinu i da će joj povrediti ćerke. Jovana iz straha nije smela da prijavi te pretnje policiji, a stravičan pritisak nije mogla da izdrži, pa je rešila da sebi prekrati muke - kazao je naš izvor.

Inače, iza Jovane su ostale tri ćerke, od kojih su dve, Ljiljana i Brankica, aktivno učestvovale u potrazi za majkom. Kad je 26. decembra pronađeno Jovanino telo, njene ćerke su objavile na društvenim mrežama:

"Dragi prijatelji, pronašli smo mamu, nažalost, napustila nas je zauvek. Najdivnija žena na svetu, anđeo... Ostaćeš u našim srcima zauvek, najvoljenija, najmilija majko...", piše, između ostalog, u poruci.

Foto: printscreen

Ćerka Ljiljana je zatim u izjavi za medije nagovestila šta se krije iza tragične sudbine njene majke.

- Nismo verovali da bi naša majka mogla da izvrši samoubistvo. Nije bila sklona suicidu, to je žena koja je volela život, bila je vernik. Imala je, međutim, ozbiljne privatne probleme i trpela je prevelik pritisak... Pretpostavljam da više nije mogla da se izbori sa tim pritiskom. Čekamo rezultate obdukcije, kada ćemo sa sigurnošću moći da potvrdimo šta se zapravo desilo. Ako se radi o samoubistvu, imam sve informacije koje ću da pustim u javnost i to će izaći na veliko... - rekla je Ljiljana, koja je potom zahvalila svima koji su učestvovali u potrazi za njenom majkom.

Smrzla se u snu?

Podsetimo, Jovana Marjanović je nestala u sredu, 22. decembra, nakon što je oko 20 časova izašla iz stana na Zlatiboru, u kom je živela sa dečkom. Bila je nedostupna cele noći, a narednog jutra jedan građevinski radnik je pronašao Jovanin telefon u jarku pored vodovodnih cevi preko puta benzinske pumpe, blizu kružnog toka na Zlatiboru.

Tada je krenula opsežna potraga za Jovanom, a njene ćerke su uputile apel javnosti, tražeći pomoć. Majci su tada javno poslale poruku da će se rešiti svi problemi, da ne brine, samo da bude živa i zdrava. Međutim, Jovanino telo su nakon četiri dana pretrage pronašla sedmorica mladića iz Narodne patrole Užice. Prema njihovim izjavama, izgledalo je kao da je Jovana umrla u snu, od smrzavanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija