• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

31.12.2021

21:15

MIRA JE TOKOM NATO BOMBARDOVANJA DOŽIVELA TRAGEDIJU OD KOJE SE NIKAD NIJE OPORAVILA Komšije otkrile potresnu sudbinu ubijene žene

Informer/Instagram

Vesti

MIRA JE TOKOM NATO BOMBARDOVANJA DOŽIVELA TRAGEDIJU OD KOJE SE NIKAD NIJE OPORAVILA Komšije otkrile potresnu sudbinu ubijene žene

Podeli vest

Zdravko Goranović ubio je svoju suprugu Miru, ćerke Anastasiju i Anabelu, a onda se obesio na tavanu porodične kuće u Somboru. I dok za Zdravka komšije nemaju lepe reči jer je bio osuđen za nasilje u porodici, za Miru imaju samo reči hvale.

Kažu da je bila dobra žena i da je pre 21 godinu preživela tragediju.

- Nažalost, završila je kao i njen otac, tragično. Kakva zla sudbina. Mirjanin otac je poginuo za vreme bombardovanja 1999. godine i bio je među prvim žiteljima Sombora koji su stradali u NATO agresiji. Te godine je pala bomba ispred kuće Mirjaninih roditelja, geleri su prošli kroz prozor i ubili njenog tatu na spavanju. Inače, njena majka je spavala pored supruga, ali ona je nekim čudom preživela - kaže meštanka i dodaje da je Mira kao jedinica mnogo patila zbog gubitka oca.

Somborci dodaju da je Mira radila u opštini i da je bila izuzetno fina žena. Za Zdravka kažu da je ranije bio policajac, ali i da je držao fotokopirnicu u centru grada. Bio je osuđen za nasilje u porodici.

Foto: informer.rs

Kuća u kojoj se dogodila tragedija

Goranović je 22. decembra osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca. Takođe, njemu je izrečena i mera zabrane prilaska i komunikacije sa Mirjanom i Anastasijom. Optuženom je zabranjeno približavanje na udaljenosti manjoj od 100 metara, zabranjeno mu je dalje uznemiravanje oštećenih u trajanju od pet godina.

Zločin koji je potresao Srbiju za sada još sa sigurnošću nije rekonstruisan, ali se pretpostavlja da je Zdravko ženu i ćerke ubio na spavanju.

- Pretpostavlja se da ih je ubio na spavanju, jer u suprotnom bi se verovatno barem jedna spasla. Recimo, da je počeo da ubada ženu, ćerke bi valjda pobegle, dozvale pomoć. Pošto je počinio masakr, mrtve članove porodice je dovukao do prizemlja kuće, odnosno ulaznog hodnika i tu ih je spalio - naveo je izvor iz istrage.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija