• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.01.2022

18:25

SRPSKI GASTARBAJTERI NA BOŽIĆ ZATEKLI ŠOK PORUKE NA AUTOMOBILIMA Uskoro je jedna zaseda rešila sve

tanjug/aleksandar nićiforović

Vesti

SRPSKI GASTARBAJTERI NA BOŽIĆ ZATEKLI ŠOK PORUKE NA AUTOMOBILIMA Uskoro je jedna zaseda rešila sve

Podeli vest

Policija je u Loznici uhapsila trojicu drskih lopova koji su tokom božićnih praznika u Loznici i okolini krali strane tablice sa vozila gastarbajtera, pa od vlasnika tražili 300 evra za otkup tih tablica!

Bahati kradljivci se terete za krađu i iznudu, a još se utvrđuje koliko je gastarbajtera moralo da im plati otkup za tablice kako bi izbegli komplikovanu proceduru prijave krađe i da bi mogli bez problema da se vrate u inostranstvo, gde žive.

Pali u zasedi

Kako smo saznali u policiji, iza rešetaka su F. K. (20), Lj. L. (29) i A. Đ. (21).
- Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su osumnjičeni ukrali tablice sa najmanje pet vozila u vlasništvu gastarbajtera, od kojih su tražili po 300 evra otkupa za te tablice. Pljačke su se dešavale tokom božićnih praznika, 7. i 8. januara. Lopovi su skidali tablice, pa na automobilima ostavljali poruku sa instrukcijama kako vlasnici mogu da ih kontaktiraju radi vraćanja tablice, uz otkup - objasnio je naš izvor iz policije.
Prema njegovim rečima, lopovi su računali na to da vlasnici stranih vozila neće policiji prijavljivati krađu tablica.

Foto: Pixabay

Lopovi su računali da će ljudima koji su došli iz inostranstva biti lakše da plate 300 evra nego da menjaju tablice


- Znali su da veliki broj gastarbajtera treba da se vrati u inostranstvo odmah posle Božića i da će radije platiti 300 evra za otkup nego da se bave komplikovanom procedurom prijave krađe tablica i pribavljanjem dokumentacije sa kojom bi mogli da pređu granicu. Međutim, jedan gastarbajter je ipak prijavio krađu i lopovima je pripremljena zaseda, pa su uhapšeni. Prilikom hapšenja, kod osumnjičenih su pronađene tri ukradene registarske tablice, koje su vraćene vlasnicima - rekao je naš izvor.
Uhapšenima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Loznici radi saslušanja. Terete se za krivična dela krađe i iznude.

Ključna je kazna

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da je ovo prvi ovakav slučaj u Srbiji i da reakcija nadležnih mora biti brza i oštra kako nikome ne bi palo na pamet da to isto radi gastarbajterima i strancima.
- Postupanje pravosuđa u ovom slučaju je od izuzetnog značaja, jer će se time poslati jasna i upozoravajuća poruka svima koji bi želeli da zarade na ovaj način. Ako izrečena kazna bude blaga, to će biti poruka, ne samo ovim lopovima iz Loznice, već i drugima da ovo rade i ubuduće - upozorava Okanović. 

Čeka ih višegodišnja robija

Uhapšenim kradljivcima iz Loznice prete višegodišnje zatvorske kazne. Prema Krivičnom zakoniku Srbije, za krivično delo krađa zaprećena je novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine, ali je za iznudu predviđena mnogo stroža kazna. Pošto je u konkretnom slučaju za iznudu osumnjičena organizovana grupa, preti im od pet do 15 godina zatvora. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20