• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.01.2022

07:05

Bizarna prijava jednog Cetinjanina prošle godine začudila je sve: 8 meseci kasnije, DOGODILO SE NEŠTO ZBOG ČEGA SU SE SVI SETILI BAŠ TIH REČI

Fejsbuk

Vesti

Bizarna prijava jednog Cetinjanina prošle godine začudila je sve: 8 meseci kasnije, DOGODILO SE NEŠTO ZBOG ČEGA SU SE SVI SETILI BAŠ TIH REČI

Podeli vest

Kada je sredinom prošle godine jedan Cetinjan podneo prijavu da se nakon pojedene banane kupljene u prodavnici "Voli" oseća kao da je na kokainu, nije naišao na veliko razumevanje.

Međutim, nakon što je juče obelodanjeno da je u magacinu ovog preduzeća, i to baš u paketima sa bananama nađeno više od pola tone kokaina, mnogi su se setili ove situacije iz maja meseca.

Kako je tada stajalo u prijavi koju je podneo ovaj Crnogorac, on je sumnjao da se u bananama nalazi kokain.


- Osnovano sumnjam da se u 'Voliju' prodaju banane koje, kada ih pojedem, deluju na mene kao kokain. Ubrzan mi je rad srca, zenice mi se šire, pun sam energije, neverovatno. Bio sam kod doktora i analizom je utvrđeno prisustvo kokaina u krvi, iako nikada tu supstancu nisam ni probao jer sam sportista. Mislim da je posredi neko krivično delo, možda šverc te droge, ili  tako nešto, pa bi ovim putem želeo da prijavim. Adresa: Cetinje, 'Voli market' preko puta stadiona" - pisalo je u prijavi koja objavljena na društvenim mrežama.

Kako su preneli crnogorski mediji, više od pola tone kokaina u pošiljci banana namenjenih kompaniji “Voli” pre dva dana pronašli su carinici u Luci Bar i o tome obavestili Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Upravu policije (UP).

Foto: Twitter/dritan abazovic

Droga otkrivena u sklasištu

Nakon instrukcija nadležnih da propuste pošiljku, kako bi kontrolisali isporuku, banane su juče utovarene u kamione te trgovinske kompanije, iz koje su, nakon što su stigle u magacin, pozvali policiju.

Zbog sumnje da je navodno povezan sa švercom više stotina kilograma kokaina večeras je uhapšen jedan špediter iz Bara.

Prema saznanjima Vijesti pošiljka banana u barsku luku uplovila je 2. januara. Taj kontingent naručen je preko kompanije crnogorskog državljanina koji godinama živi i posluje u Sloveniji.

Jedan od sagovornika kazao je da je pošiljka tek 11. januara bila na rasporedu za pregled i pretovar.

Nezvanično, više izvora uključenih u istragu, kazalo je da su radnici kompanije “Voli”, kada su pretovarali banane u magacinu, otkrili i sumnjive pakete.

Iz Uprave policije nije objašnjeno kada su saznali za sumnjivu pošiljku, niti da li su čekali da ih neko distribuira dalje od magacina trgovinskog lanca.

Sagovornik iz bezbednosnog sektora kasno sinoć kazao je da u paketima pronađenim u magacinu ima više od pola tone bele supstance za koju se sumnja da je kokain.

Droga, vredna oko 30 miliona evra, otkrivena je u tovaru banana, a na paketima kokaina su bile oznake "S. R. B" i "R. S. B.".

- Kokain je otkriven pošto su radnici magacina razmeštali robu. Oni su u jednom trenutku na više mesta primetili pakete koji su na sebi imali oznake "S. R. B" i "R. S. B.". Odmah su pozvali policiju, koja je blokirala čitav magacin i prodavnicu - naveli su tamošnji portali i dodali:


- Ubrzo se ispostavilo da je policija već znala da se u toj pošiljci banana nalazi kokain, ali nije htela da reaguje. Plan je bio da se postavi klopka osobama koje je trebalo da preuzmu drogu i da se na taj način dođe do naručilaca narkotika. Analizom je utvrđeno da se radi o kokainu velike čistoće, koji vredi oko 30 miliona evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija