• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.01.2022

18:06

OVAKO JE BIVŠI INSPEKTOR SBPOK UPAO U KLOPKU koja je razotkrila njegove neverovatne veze sa mafijaškim klanom

printscreen MUP/Informer/M. Đoković

Vesti

OVAKO JE BIVŠI INSPEKTOR SBPOK UPAO U KLOPKU koja je razotkrila njegove neverovatne veze sa mafijaškim klanom

Podeli vest

Ime bivšeg inspektora SBPOK Božidara Stolića letos se našlo u svim medijima. On je, naime, 3. juna uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa zloglasnim klanom Veljka Belivuka. Ubrzo će istraga otkriti neverovatne detalje njegove umešanosti u mutne poslove sa klanom, a osim toga, ispostaviće se da to nije jedini prestup koji je ovaj nekadašnji inspektor policije počinio.

Kada je početkom juna obelodanjeno da je Stolić uhapšen, ispostavilo se da su njegove kolege već dugo sumnjale da tadašnji inspektor sarađuje sa ekipom Velje Nevolje, koja je pohapšena nekoliko meseci ranije.

Upravo zbog toga, on je pušten da prvi uđe u kuću strave u Ritopeku, a dozvoljeno mu je da uhapsi Marka Miljkovića, Belivukovu desnu ruku.


Kako je Informer već pisao, policija je imala informacije da je Stolić bio na vezi sa Belivukom još od 2020. godine.


- Osumnjičeni je Nevolji javljao kada se neko od njegovih vojnika sumnjiči za ubistva ili trgovinu drogom, kao i kada će policija da obavi pretres njihovih štekova... Stolić je, takođe, na sve načine sabotirao istrage i često navodio kolege na pogrešan trag, a za sve te "usluge" dobijao je novac, po nekoliko stotina evra - rekao je tada naš sagovornik i dodao:


- Kada je 4. februara uhapšen Belivuk i njegova banda, Stolić je odmah nakon toga stupio u kontakt za Zvicerom i njemu nastavio da prenosi službene tajne iz istrage. Naravno, za sve to su znali inspektori koji su odranije nadzirali Stolića zbog njegovih veza sa mafijom.

Informerov sagovornik kaže da je uhapšenom kapetanu policije, da ne bi "provalio" da je na merama, naređeno da uhapsi Belivukovu desnu ruku Marka Miljkovića.

- Stolić je zatim namerno pušten da prvi uđe u Veljin mafijaški štek u Ritopeku, gde je na najmonstruozniji način ubijeno više osoba, i da bude jedan od glavnih prilikom pretresa. Plan je bio da se isprati koje detalje iz istrage on prenosi šefu "kavčana" - naveo je tada izvor iz istrage i dodao:

- Takođe, Stolić je pušten i da radi uviđaj u Bačkom Brestovcu kada je otkrivena streljana na kojoj su Belivukovi vojnici uvežbavali pucanje... Čim je sakupljeno dovoljno dokaza da Stolić sarađuje sa mafijom, on je uhapšen.

Foto: marko đoković/peđa milosavljević

Kuća strave u Ritopeku u kojoj je klan Velje Nevolje mučio i ubijao ljude


Inače, Božidar Stolić je nakon hapšenja priveden u SBPOK, gde je podvrgnut poligrafskom ispitivanju. 
On je tada, između ostalog, upitan da li je sarađivao sa Veljkom Belivukom i Radojem Zvicerom i da li je od njih uzimao novac za osetljive informacije iz istrage. Stolić je na sva ta pitanja odgovorio odrično, ali se ispostavilo da je lagao.

Nekoliko meseci nakon hapšenja, protiv Stolića i Filipa Golubovića, pripadnika zloglasnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, tužilac za organizovani kriminal podneo je optužni predlog.

Kako se navodi, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni Stolić u svojstvu kriminalističkog inspektora za suzbijanje organizovanog kriminala u periodu od januara 2020. do 10.juna 2021. godine obaveštavao organizovanu kriminalnu grupa Velja Belivuka i Marka Miljkovića o merama i radnjama koje policija preduzima u cilju rasvetljivanja krivičnih dela ove organizovane kriminlne grupe. 

On je te informacije dostavljao okrivljenom Goluboviću, a ovaj ih dalje prenosio šefovima zloglasnog klana. 

Osim saradnje sa klanom Belivuk-Miljkoivć, Stolić se našao na još jednoj optužnici. Naime, 
Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Slađana Konstantinovića, brata zemunca Ninoslava Konstantinovića, za iznudu u pokušaju, dok se Stolić i agent BIA M.K. koji su uhapšeni zajedno sa njim terete za pomaganje u iznudi u pokušaju jer su pokušali da iznude jedan poznati restoran u okolini Požarevca. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija