• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2022

10:36

PONOVO SE POJAVIO KRVAVI "POTPIS" KLANOVA Beograd je već svedočio jezivim primerima, a sve ih povezuju ove 3 STVARI

Informer/Aleksandar Jovanović/drustvene mreže

Vesti

PONOVO SE POJAVIO KRVAVI "POTPIS" KLANOVA Beograd je već svedočio jezivim primerima, a sve ih povezuju ove 3 STVARI

Podeli vest

Cetinjanin Jasminko Šahović (41) stradao od eksploziva podmetnutog ispod njegovog automobila u podgoričkom naselju Tološi.Policija je utvrdila da je eksploziv bio postavljen ispod sjedišta vozača i da je naprava aktivirana daljinskim upravljačem. Ova likvidacija, po svemu sudeći, obavljena je po istom "receptu, kao i dve koje su se proteklih godina desile u Beogradu.

Sva ova ubistva dogodila su se usred dana, na javnom mestu, a razorni eksploziv koji je ranije postavljen ispod automobila žrtava, aktiviran je daljinskim upravljačem.

Kako su preneli crnogorski mediji, spekuliše se da je ubistvo Šahovića nastavak obračuna klanova, ali to nije potvrđeno. Šahović je ubijen nedaleko od iznajmljene kuće u kojoj je stanovao sa porodicom. Navodno, čim je izašao na Partizanski put, daljinskim je aktivirana naprava podmetnuta ispod njegovog automobila, a od siline eksplozije telo je izletelo van automobila, koji je, zahvaćen vatrom nastavio da se kreće, a potom udario u zelenu ogradu pored puta.

Delovi tog vozila ostali su rasuti po ulici, što je bio jeziv prizor koji je policija zatekla kada je stigla na lice mesta.

Ova likvidacija dogodila se na ulici, usred dana, baš kao i kada je u Beogradu ubijen Strahinja Stojanović (30). On je stradao u stravičnoj eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip BMW X5 u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu. U tom džipu bila je i njegova devojka iz Kolumbije Sonja Suarez Gomez (45), koja je samo lakše povređena.

Foto: Informer/Aleksandar Jovanović

Razneti BMW Stojanovića

Druga eksplozija je bila kobna
Sve se odigralo 13. septembra 2020. godine, a nakon eksplozije vozila, devojka je na ulici klečala pored teško povređenog Stojanovića, koji je u početku davao znake života, ali je ubrzo podledao povredama.
Kako je kasnije utvrđeno, Strahinja Stojanović raznet je  sa kilogram i po vojnog eksploziva pentrit P 500, koji je postavljen pod njegov džip BMW X5, a aktiviran je daljinskim upravljačem.

Ovaj plastični eksploziv, velike razorne moći, proizvode vojne namenske industrije kod nas i u svetu. Pentrit se oblikuje kao plastelin, nije skup na crnom tržištu i lako se švercuje preko granice.

Stojanović je i ranije bio na meti ubica, a 2019. čudom je preživeo eksploziju bombe podmetnute pod njegov džip u naselju Galenika. Tad je teško povređena njegova tadašnja devojka iz Španije, bivša misica Olac Bilbao Gonzales (22). I pored toga, Strahinja, po svemu sudeći, nije strahovao za svoj život. Nije nosio pancir, džip BMW X5 mu nije bio blindiran, a njegova devojka iz Kolumbije je na društvenim mrežama često objavljivala kuda se kreću i putuju, pa ih je bilo lako pratiti.

Foto: Instagram

Sa Stojanović u automobilu tada je bila i devojka, koja je lakše povređena


Strahinja je u medijima povezivan sa braćom Branislavom i Slobodanom Šaranović iz Crne Gore, koji su likvidirani u brutalnom mafijaškom ratu koji besni između crnogorskih klanova.
On se kao svedok pojavljivao i na suđenju u slučaju ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji je godinama bio u ratu sa Šaranovićima. Takođe, Strahinjino ime dovođeno je i u vezu sa likvidacijom poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, braniocem Luke Bojovića i Filipa Koraća, ali on nikad nije odgovarao na sudu za to. 

Milić ubijen na semaforu
Još jedan likvidacija koja je potresla Beograd dogodila se dve godine ranije. Tada je 
Siniša Milić (45), koji je važio za saradnika Luke Bojovića, ubijen u stravičnoj eksploziji bombe podmetnute pod njegov džip "tojota" u centru Beograda. Siniša je raznet u vožnji, usred dana, na isključenju iz Bulevara oslobođenja u Južni bulevar, naočigled mnogobrojnih prolaznika, ali na sreću tada niko od njih nije povređen.

Foto: srbijadanas.com

Džip u kojem je bio Milić raznesen je na semaforu


Eksplozija je odjeknula kad je Milić usporavao zbog semafora, a eksploziv je bio podmetnut ispod Milićevog džipa i aktiviran je daljinski.


Koliko je eksplozija bila snažna, najbolje pokazuje to što su vozačeva vrata odletela desetak metara dalje, na travnjak, u Bokeljsku ulicu. Bomba je bila podmetnuta ispod automobila, između motornog dela i putničke kabine. I Milić je, kao i Stojanović, u prvim trenucima bio živ, ali je ubrzo preminuo.

Inače, Milić je rođen u Šehovićima u Bosni i Hercegovini, a do 2009. bio je pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica MUP, prvo Republike Srpske, a potom i Republike Srbije. Od 2010. bio je zvanično zaposlen u agenciji za obezbeđenje "Konkot" u Podgorici, a zapravo je bio telohranitelj i najbliži saradnik vođe barskog klana Luke Đurovića, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića.

Nakon Đurovićeve pogibije u udesu 2013. Milić je napustio Crnu Goru i trajno se nastanio u Beogradu, gde je sarađivao sa Filipom Koraćem, kog je MUP označio kao najbližeg saradnika Luke Bojovića. Luka trenutno služi 18-godišnju kaznu zatvora u Španiji. Milić je bio samo jedan u nizu Bojovićevih saradnika koji su ubijeni u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20