• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

24.01.2022

12:42

Dijana Hrkalović vrbovala krtice u policiji za Velju Nevolju! Šokantne trvdnje bivšeg pripadnika DB

Freepick/Informer

Vesti

Dijana Hrkalović vrbovala krtice u policiji za Velju Nevolju! Šokantne trvdnje bivšeg pripadnika DB

Podeli vest

Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe kriminalne grupe koja je optužena za pet ubistava, u noći hapšenja 4. februara prošle godine krenuli su da beže u Bosnu i Hercegovinu

Nakon privođenja na aerodromu "Nikola Tesla" 29. januara prošle godine, kada su direktno iz aviona kojim su doleteli iz Tivta privedeni na saslušanje, postali su oprezni. Već tada, kako se sumnja, počeli su da pripremaju bekstvo.

Nekoliko dana kasnije, čovek iz SBPOK, koji je imao poverljive informacije, dojavio im je da se priprema njihovo novo privođenje, te su oni planirali bekstvo čamcem preko Drine - otkriva izvor Kurira.

Novi detalji iz slučaja koji je zaintrigirao svet, a ne samo našu javnost, povod je bio za diskusiju u Jutarnjem programu Kurir televizije sa predsednikom Sindikata policije i policijskih starešina Blažom Markovićem i Božidarom Spasićem, bivšim šefom specijalnog tima službe Državne bezbednosti.

Foto: printscreen

Bivši pripadnik DB Božidar Spasić

- Ovo je samo jedna od krtica u istrazi, još će tu isplivati podataka koji će zapanjiti našu javnost. Našu javnost najviše iritira činjenica da se u tim spisima, kontaktima i zvaničnim saznanjima pojavljuje deo državnog aparata, odmetnuti deo MUP i BIA. Kad mi znamo da se to dogodilo i imamo činjenice mi možemo sa punim kapacitetom da kažemo da je naša država stupila u borbu protiv mafije. Mafija ne može da deluje sama ako nije u dilu sa državom. Ove činjenice da su glavni akteri Belivuk i Miljković dobili informacije iz policije, pa od koga bi drugog i dobili - rekao je Božidar Spasić.

Marković smatra da je Hrkalovićeva obezbedila krtice.

- Ko je obezbedio krtice? Više iz je bilo. Mi smo osnovano sumnjali da je to Hrkalovićeva sve povezala, ali ko je nju osnažio? Ne može neko ispod nje da je ovlasti. Moramo da vidimo koga je ona to ovlastila, na koga je krenula. Mislim da su ti ljudi na kraju karike još uvek na slobodi. Svaka čast Kuriru na hrabrosti što je izneo ove informacije. Samo ne želim da nam se ponovi Đinđić - kaže Marković.

Spasić je objasnio na koja dva načina se vrbuje državni službenik.

- To je pitanje svih pitanja. Veoma lako, ono što je nažalost činjenica, vrlo lako mafija dolaze do policajaca koji mogu biti prevrbovani. Policija se godinama priprema da vrbuje kriminalca, i eto mi danas pričamo o tome kako kriminalac vrbuje službenika. Materijalni činilac je jedno, i druga metoda da je kod policajca sama razvijena ta želja. U ovom slučaju, vidimo da su to policijaci koji su došli preko neke veze. Kriminalci koriste državne resurse za svoje potrebe, a kad saberu sve policajci dobiju ili adekvatnu nagradu ili završe ovako. Deo tih policajaca se sada pritajio, misleći da se ne zna. Kad se određuje mera hapšenja, to se toliko raširi po policiji da o tome govori i na ulici - rekao je Spasić gostujući u Jutarnjem programu Kurir televizije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 2 godine

Po svemu sto pisete da se zakljuciti da je Hrkalovicka punopravni clan Belivukovog klana! Zbog cega je ne sude kao takvoj je misterija iako je ocigledno da je ona jedan od clanova! Ko nju jos uvek stiti ? Veovatno taj koji je i postavio na ro mesto i za koga je radila?! Godinu dana je proslo a jos uvek se "ne zna" ko joj je sef i kome je ona polagala racune?! Pisete ne vazne stvari ono naj vaznije skoro svi mediji i tabloidi kriju?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija