• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2022

14:02

HAPŠENJE U NOVOM SADU! Varali preduzetnike i bankare iz Vojvodine, bespravno stekli 46 miliona!

Vesti

HAPŠENJE U NOVOM SADU! Varali preduzetnike i bankare iz Vojvodine, bespravno stekli 46 miliona!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP-a, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su M. R. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu

Postoje osnovi sumnje da su M. R., odgovorno lice privrednih društava „Banat MNS Agro“ i DOO „Dane trans 023“ iz Zrenjanina, S. M. (1980) koji je u pritvoru i jedna osoba za kojom se traga, od avgusta 2017. do jula 2019. godine, iskorišćavanjem svog položaja i ovlašćenja, pribavili za sebe protivpravnu imovinsku korist tako što su prilikom dogovaranja posla i preuzimanja robe od predstavnika firmi sa teritorije Novog Sada, Zrenjanina i Sombora, kao i od jednog fizičkog lica koje su oštetili lažno prikazali da će preuzetu robu platiti i vratiti uzetu pozajmicu.

Takođe, oni su, kako se sumnja, prikrili činjenicu da su preuzetu robu prodali preko maloprodajnog objekta, podigli kredite kod više poslovnih banaka, da bi nakon toga novac koji su dobili prodajom robe oštećenih, uzetih kredita i pozajmica zadržali za sebe, na naj način što je M. R. sačinio lažne naloge za refundaciju gotovinskih računa u iznosu od 8.201.500 dinara i podigao ukupno 962.000 dinara.

Кako se sumnja, M. R. je potom sa S. M. sačinio fiktivne račune za otkup žitarica koje S. M. nije imao i istom izvršio isplatu u iznosu od 11.725.573 dinara.

Takođe, sumnja se da je deo sredstava dobijenih prodajom robe navedenih dobavljača firme DOO „Banat MNS Agro“ u iznosu od 4.925.045 dinara prebacio na svoju drugu firmu DOO „Dane trans 023“ po osnovu datih pozajmica koje nikada nije vratio.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili za sebe protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 46.129.314 dinara i u istom iznosu pričinili štetu oštećenima. 

Osumnjičenom M. R. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija