• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2022

13:45

UHAPŠEN BANKAR IZ SJENICE! Prebacivao novac na račune prijatelja, pa ga dizao s bankomata!

Vesti

UHAPŠEN BANKAR IZ SJENICE! Prebacivao novac na račune prijatelja, pa ga dizao s bankomata!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su T. Z. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti i E. Ć. (1958) koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica

Кako se sumnja, T. Z. je tokom 2021. godine, bez osnova izvršio prenos novca sa blagajne ekspoziture jedne banke u Sjenici u kojoj je radio, na tekuće račune njemu bliskih osoba, a zatim navedeni novac podizao na bankomatima.

Na taj način on je, kako se sumnja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.332.300 dinara.

E. Ć. se tereti da je, dok je radio kao odgovorno lice ekspoziture jedne banke u Sjenici, nevršenjem svoje dužnosti i nepostupanjem po procedurama banke omogućio osumnjičenom T. Z. da izvrši prenos novca sa blagajne banke na tekuće račune sebi bliskih lica, čime je naneo imovinsku štetu banci u ukupnom iznosu od 4.900.000 dinara. 

Osumnjičenom T. Z. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok je E. Ć. uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu na saslušanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija