• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

14.02.2022

12:08

Srbin u Švajcarskoj krenuo na podijum i nasmrt nožem izbo Eritrejca... Danas je saznao presudu

Vesti

Srbin u Švajcarskoj krenuo na podijum i nasmrt nožem izbo Eritrejca... Danas je saznao presudu

Podeli vest

Državljanin Srbije (41), optužen za ubistvo državljanina Eritreje u "Loko baru" u Lucernu u Švajcarskoj, osuđen je na devet godina zatvora, prenosi portal 20min.ch

Kako portal navodi, ubistvo se dogodilo 2017. godine, a tužilaštvo je zatražilo da Srbin bude osuđen na 11 godina, a proteran iz Švajcarske na 12 godina.

- Savezni vrhovni sud potvrdio je kaznu Kantonalnog suda za ubistvo i presuda je sada pravnosnažna - prenose mediji i nastavljaju:

- Državljanin Srbije, u novembru 2017. godine ostao je u baru kako bi pomogao konobarici da zatvori lokal, međutim, u kafiću se pojavio Eritrejac (34) koji je bio pijan i nije želeo da izađe iz bara. Počeli su da se svađaju i tuku, a na kraju je Eritrejac stao na podijum za igru i izazivao Srbina - piše portal.

Mladić je došao do podijuma i tu je situacija eskalirala.

- Srbin je potegao nož dugačak 12 centimetara i ubo Eritrejca u vrat. Mladić je iskrvario nasmrt, a državljanin Srbije je odmah pobegao. Uhapšen je za manje od 24 sata - navode švajcarski mediji.

Krivični sud u Lucernu još 2020. osudio je Srbina za ubistvo s umišljajem i kršenje zakona o oružju i drogi. Osuđen je na kaznu od 9 godina i 14 dana, ali se odbrana, koja je tražila oslobađanje, žalila na ovu presudu.

- Kantonalni sud u Lucernu došao je do zaključka da osuđenik nož nije koristio za odbranu. On je dobrovoljno krenuo ka podijumu i pristao na tuču. Eritrejac, kako je utvrđeno, nije imao oružje, te je upotreba noža bila nesrazmerna. Ovu odluku potvrdio je Savezni vrhovni sud - navode oni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija