• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.02.2022

07:00

UBIO ČOVEKA SEKIROM ZBOG KUĆE I RAČUNA! Jezivi detalji zločina u Rušnju!

Informer

Vesti

UBIO ČOVEKA SEKIROM ZBOG KUĆE I RAČUNA! Jezivi detalji zločina u Rušnju!

Podeli vest

Živojin Nikolić (72) u svojoj kući ubio Živka Đakovića (76), bivšeg vlasnika te kuće . Živko je kuću davno izgubio zbog dugova, pa se svađao sa Živojinom, koji ju je kupio na licitaciji. Sporili su se i oko neplaćenih računa za struju

Živojin Nikolić (72) iz Beograda uhapšen je juče zbog sumnje da je u svojoj kući u naselju Rušanj sekirom ubio Živka Đakovića (76), bivšeg vlasnika te kuće!

Užas

Nikolić je Đakovića još prekjuče ubio sa više udaraca sekirom, a zatim je celu noć proveo u kući pored leša
Izvor iz istrage

Živko je, naime, davno izgubio kuću zbog dugova, a Živojin ju je pre pet godina otkupio na licitaciji i od tada su se stari i novi vlasnik često sukobljavali. Sporili su se, između ostalog, i oko neplaćenih računa za struju.

Sam se prijavio


Prema nezvaničnim saznanjima, Nikolić je Đakoviću još prekjuče presudio sa više udaraca sekirom, a zatim je celu noć proveo u kući pored leša. Tek narednog jutra u pratnji advokata otišao je u policijsku stanicu i ispričao šta je uradio. Policija je odmah došla u kuću u Ulici oslobođenja u Rušnju i kroz prozor videla leš starijeg muškarca u lokvi krvi.


- Prvi rezultati iz istrage ukazuju na to da su Nikolić i Đaković godinama bili u lošim odnosima upravo zbog kuće u kojoj se odigrao zločin. Tu kuću je sagradio Živko, ali ju je pre izvesnog vremena stavio pod hipoteku zbog nekog duga, koji nije vratio, pa mu je kuća pre pet godina zaplenjena i na licitaciji ju je kupio Živojin. Njih dvojica su otad bili u lošim odnosima i ubistvo je kulminacija dugogodišnje netrpeljivosti - kaže naš izvor blizak istrazi.


On precizira da je Đaković u ponedeljak došao kod Nikolića, u svoju bivšu kuću, i odmah su se sukobili.


- U kući su u tom trenutku bili samo njih dvojica, tako da još nije poznato šta se tačno dogodilo, ali Nikolić je u jednom trenutku zgrabio sekiru i više puta po glavi i telu udario Đakovića, koji je pao mrtav. Osumnjičeni nikom nije rekao šta je uradio sve do narednog jutra, kad se sa advokatom pojavio u policijskoj stanici - objasnio je naš izvor.

Foto: Informer

 


Nikoliću je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu za teško ubistvo biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Meštani Rušnja ispričali su nam da je ubijeni Živko, nakon gubitka kuće, živeo kod komšije u istoj ulici.


- Živka smo svi zvali Dida, radio je u "Energoprojektu", bio je poslovođa, a jedno vreme i šef gradilišta. Radio je i u inostranstvu. Njegovi problemi su počeli kada je otišao u penziju. Ne znam šta mu se tačno izdešavalo, ali zapao je u neke dugove, zbog kojih je ostao bez kuće, koja je bila jedna od najlepših u Rušnju. Kada je ta kuća prodata Živojinu, njih dvojica su se stalno svađali, valjda Dida nije mogao da se pomiri s tim da je ostao bez nje - kaže meštanin Rušnja.

Ostao i bez penzije


Milutin Gašić, kod koga je Živko živeo poslednjih godina, potvrdio nam je da se nesrećni Dida često svađao sa Nikolićem.


- Živojin nije živeo u toj kući, ali kad god bi došao u Rušanj i kad bi video nesrećnog Didu, provocirao bi ga. Govorio mu je da je glup jer je izgubio onako lepu kuću, hvalio mu se kako on sad uživa u njoj... Govorio sam Živku da ignoriše te provokacije, da ne dira Živojina, ali valjda mu je prekipelo kad je izvršitelj počeo da mu skida pare od penzije zbog duga za struju od bivše kuće - kazao je Gašić, pa pojasnio:


- Kad je Živojin kupio kuću, brojilo za struju je ostalo na Živkovo ime. Izgleda da je Živojin napravio neki dug za struju, a izvršitelj je dug naplatio od Živka... U ponedeljak ceo dan nije bio kod kuće. Popeo sam se kod njega na sprat da ga potražim, uplašio sam se da mu je pozlilo, ali ga nije bilo tamo. Počeli smo da ga tražimo, nigde ga nije bilo. Tek sutradan sam čuo da je ubijen u svojoj bivšoj kući. M. S.

Živkova ćerka zvala ubicu, on se pravio lud

Živko Đaković je pre tri godine ostao udovac, a iz tog braka ima dve ćerke, koje su udate i imaju veliku decu. Kada su njih dve u ponedeljak po podne čule da im je nestao otac, počele su ga tražiti. Jedna od njih je pozvala Živojina da ga pita za oca, ali on se pravio lud, odgovorio joj je da nema pojma gde je Živko i čak ju je besno pitao zašto uopšte zove njega. Živojin je po svoj prilici, dok je razgovarao sa Živkovom ćerkom, sedeo pored njenog ubijenog oca.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija