• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo/Blic

06.03.2022

11:26

Pica s pavlakom i kaprićoza s majonezom... Ne, ovo nije meni u piceriji, ovo su šifre za drogu u Ripnju!

Pixabay

Vesti

Pica s pavlakom i kaprićoza s majonezom... Ne, ovo nije meni u piceriji, ovo su šifre za drogu u Ripnju!

Podeli vest

Domišljati dileri koji su drogu isporučivali uz naručenu picu nisu ni slutili da su pod prismotrom policije. Oni su im napravili zasedu kada im je poručena kaprićoza s majonezom.

Deset dana trajala je policijska prismotra jedne picerije u beogradskom naselju Ripanj koja se našla na meti inspektora zbog sumnje da vlasnik i dostavljač osim pice isporučuju i drogu! Akcija hapšenja je krenula kada su inspektori došlo do informacije da osumnjičeni D. J. (25) i G. D (31) kreću u isporuku „kaprićoze sa majonezom“. Znali su da je u pitanju šifra za drogu skank!

Izvor Alo! blizak istrazi navodi da zasluga za hapšenje i otkrivanje ovih domišljatih dilera u prigradskom naselju pripada iskusnom inspektoru sa Čukarice koji je na osnovu svojih informacija formirao tim i krenuo u prismotru osumnjičenih. Tokom ove akcije inspektori su prikupljali dokaze, ali i radili na provaljivanju šifrarnika koji je korišćen prilikom poručivanja droge.

- Jedna od lozinki bila je i „feferona“. U zavisnosti od toga koliko je traženo ljutih papričica na pici, znalo se koliko paketića trave treba dostaviti. Tri feferone značilo je tri paketića droge - objašnjava naš sagovornik.

On navodi da se nije srljalo sa hapšenjem. Gomilali su se dokazi, a daljom istragom je provaljena i šifra za skank.

- Tada bi osoba poručila kaprićozu sa majonezom. Pica sa pavlakom je označavala spid. Pica sa ekstra belim prelivom... - pa mislim da je svima jasno o čemu se radi - rekao je naš izvor.

On je dodao da se u akciju hapšenja krenulo kada je stigla porudžbina za kaprićozu sa oko kilogram majoneza.

- Manje količine droge uglavnom je isporučivao dostavljač picerije. U ovu isporuku se uključio i sam vlasnik jer se radilo o većoj količini narkotika. Oni su se iznenadili kada smo ih presreli i pretresom potvrdili ono što smo i sumnjali. Sada utvrđujemo od koga su nabavljali robu, a na osnovu evidencije dobijene prismotrom znamo kome su sve i šta isporučivali - rekao je naš izvor.

On objašnjava da se na tržištu droge kilogram kanabisa prodaje po ceni od 1.200 do 1.400 evra po kilogramu, dok visokokvalitetni skank (hibridna sorta) uzgajan u zatvorenom prostoru košta od 1.600 do 2.000 evra.

ŠIFRE

Kaprićoza s majonezom - kilogram skanka

Feferona - paketić marihuane

Pica s pavlakom - spid

Pica sa ekstra belim prelivom - kokain




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija