• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K

08.03.2022

18:03

Priveden Brajan Brković! On i njegovi huligani sa upaljenim bakljama upali na sednicu, sad im preti pritvor?!

S. K./Instagram

Vesti

Priveden Brajan Brković! On i njegovi huligani sa upaljenim bakljama upali na sednicu, sad im preti pritvor?!

Podeli vest

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu je zbog nasilničkog ponašanja predložilo pritvor za trojicu huligana, koji su bacanjem dimnih bombi i baklji prekinuli javnu sednicu Komisije za planove , na kojoj je razmatran Generalni urbanistički plan Novog Sada, u amfieteatru novosadskog Spensa

Kako se navodi u saopštenju Omladinske studentske akcije, njihovi članovi Srđan Đurić, Brajan Brković i Mladen Cvijetić privedeni su danas i terete za nasilničko ponašanje iz člana 344. krivičnog zakonika, za šta im preti i kazna od nekoliko meseci do više godina zatvora.

Inače, ovu organizaciju koja u nazivu ima omladince i studente, predvodi upravo Brković, koji po godnama nikako ne može da bude ni jedno, ni drugo. Naime, Brković ima skoro 30 godina, rođen je 1993. godine, a u poslednje vreme poznat je po nasilničkim akcijama u Novom Sadu, koje naziva "političkim performansima“ protiv gradske vlasti, Srpske napredne stranke i predsednika Aleksandra Vučiča.

Foto: printskrin/društvene mreže

Unuk je crnogorskog pisca Jevrema Brković, poznatog po antisrpskim stavovima, i sin Balše Brkovića, urednika jednog crnogorskog medija izuzetno naklonjenog Milu Đukanoviću.

Inače, Dušan Miladinović, direktor JP “Urbanizam” Novog Sada, danas je izjavio da je njemu i članovima Komisije koja je vodila javnu sednicu na temu GUP-a, ekstremna manjina pretila i to ista ona koja je bacala dimne bombe i urlala.

Oni su rekli doslovce "Ići ćemo od stana do stana i naći ćemo vas“ i "Naći ćemo vas na ulici". Obraćali su se i meni i članovima Komisije. Sve smo prijavili policiji. Ne mogu sve po imenu da ih prepoznam, ali mogu po liku. Znate, oni su stalni na sednicama o Generalnom urbanističkom planu i namera im je da izazovu incidente - rekao je Miladinović za lokalni sajt nsuzivo.com.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mire

pre 2 godine

E konačno!!!! Neko ko namerno skrnavi zastavu jedne drzave je bolesnik i izdajnik!!! Vratite čudoviste nazad u CG!!!

Fikus

pre 1 godinu

Zatvaraj tu bagru na bar 5 godina iz rešetaka sa prinudnim radom a posle toga doživotno proterivanje iz Srbije. Neka ide u Crnu Goru da neka preti Đukanoviću ...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija