• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2022

10:57

ATENTATOR GA RANIO SA TRI METKA! Ponovo odloženo svedočenje Beka pred Apelacionim sudom

Vesti

ATENTATOR GA RANIO SA TRI METKA! Ponovo odloženo svedočenje Beka pred Apelacionim sudom

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu odložio je pretres u drugostepenom postupku protiv Aleksandra Zdravkovića koji je prvostepenom presudom osuđen na devet godina zatvora zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine

Pretres na kojem je trebalo da svedoči Beko, odložen je jer dva člana petočlanog sudskog veća zasedaju i na sednici koja se danas istovremeno održava u drugostepenom postulu protiv Darka Šarića i ostalih optuženih za krijumčarenje kokaina.

Naredni pretres biće naknadno zakazan, rečeno je Tanjugu u Apelacionom sudu.

Beko u ovom postupku ima status oštećenog.

On je na poslednjem suđenju, pred izricanje druge prvostpene presude početkom aprila 2021. godine, rekao da je s protokom vremena sve uvereniji da je Zdravković osoba koja je pucala na njega, a da u svom najbližem okruženju kaže "da, on je taj".

Zdravković, koji je u sudnici tom prilikom nosio zaštitnu masku, kao i svi prisutni, ponovio je da nema veze sa tim događajem i da biznismena može slobodno da pogleda u oči.

Apelacioni sud je odlučio da sam izvede ključne dokaze na pretresu nakon što je razmatrao žalbe tužilaštva i odbrane na prvostepenu presudu.

Ovaj sud treba da donese pravosnažnu presudu, jer je prvu prvostepenu već jednom ukidao.
 
Prvostepenom presudom osuđen za teško ubistvo u pokušaju

Zdravković je prvostepenom presudom na koju su izjavili žalbe i odbrana i tužilaštvo, osuđen za krivično delo "teško ubistvo u pokušaju", jer je zajedno sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i jer je umišljajem doveo u opasnost i život njegovog vozača Dragana Dragaša.

Ovaj događaj odigrao se u novembru 2014. godine ispred Bekove kuće na Senjaku, kojom prilikom je Beko teško ranjen.

Prema optužnici, NN lice je mobilnim telefonima "specijala" javljalo Zdravkoviću put i kretanje Bekovog vozila.


Kada su stigli ispred Bekove kuće na Senjaku, optuženi je prišao vozilu u kome su se nalazili Beko i njegov vozač i iz neposredne blizine, iz revolvera „magnum 357“ najpre pucao u prednji deo zadnjeg stakla vozila, iza suvozača, a zatim ispalio projektil u zadnji donji kvadrant stakla suvozačevih vrata.

Potom je iz pištolja marke „Sig Sauer“ model R210 ili „Zbrojevka 75“ ispalio treći projektil u pravcu sedišta vozača, a projektil je udario u plastiku kasete između vozačevog i suvozačevog sedišta sa desne strane.

Uspeo da pobegne napadaču

 

Beko je međutim uspeo da se okrene leđima prema vozaču, a zatim je sa obe noge udario u suvozačeva vrata i iskočio iz vozila.

Optuženi je, prema optužnici, u kratkom vremenskom razmaku pištoljem marke „Sig Sauer“ model R210 ili „Zbrojevka 75“ sa dva ispaljena projektila pogodio Beka dok je stajao pored vozila, nanevši mu jednu prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na prednjoj desnoj strani trbuha.

Drugim projektilom mu je naneo prostrelinu na levoj bočnoj strani trbuha sa izlaznom ranom na donjem unutrašnjem delu desnog preponskog predela, nakon čega je biznismen pao na tlo, a zatim ga pogodio i trecim projektilom nanevši mu prostrelinu mekog potkožnog tkiva u gornjem delu desnog lopatičnog predela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Maja Adrovac oslobođena je optužbe za pomaganje u pokušaju ubistva Milana Beka: Sada je rešila da tuži državu i TRAŽI MILIONE
Hronika

Maja Adrovac oslobođena je optužbe za pomaganje u pokušaju ubistva Milana Beka: Sada je rešila da tuži državu i TRAŽI MILIONE

Maja Adrovac, koja je pravosnažno oslobođena optužbi za pomaganje u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru 2014. godine, podnela je Ministarstvu pravde zahtev za obeštećenje zbog neosnovanog lišenja slobode i neosnovanog boravka u pritvoru od 11 meseci, potvrdili su Tanjugu njeni advokati Dalibor Katančević i Momčilo Minić.

28.07.2021

14:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija