• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2022

12:42

Pozajmili od države 600.000 ulja, pa ga preprodavali! Tri osobe uhapšene zbog pranja novca

Vesti

Pozajmili od države 600.000 ulja, pa ga preprodavali! Tri osobe uhapšene zbog pranja novca

Podeli vest

Trostruko hapšenje, država oštećena za 63 miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su N. M. (1982), odgovorno lice privrednih društava „Vip logistik“ i „Euro stratedžik kompani“, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i pranje novca, D. M. (1958), odgovorno lice „Vip logistik“ Požarevac, osumnjičenog za krivično delo oštećenje poverilaca, i M. R. (1964), odgovorno lice PD „Centar promet“, koji se tereti za krivično delo pranje novca.
 
N. M. je, kako se sumnja, od 2017. do 2019. godine, doveo u zabludu i naveo odgovorna lica u Republičkoj direkciji za robne rezerve, da mu pozajme 600.000 litara rafinisanog suncokretovog ulja, koje je potom prodavao.

Osumnjičeni, po isteku ugovorenog roka, robu nije vratio i na taj način oštetio je Republičku direkciju za robne rezerve za 63.125.067 dinara.

On se tereti da je novac koji je zaradio prodajom ulja koristio za lične potrebe, kao i za kupovinu poslovnog prostora i automobila.

Osumnjičeni D. M. tereti se da je, krajem 2018. godine, od N. M. preuzeo upravljačka prava i postao odgovorno lice PD „Vip Logistik“, a zatim, iako je znao da je ta firma u blokadi i nesposobna za plaćanje, u nameri da ošteti Republičku direkciju za robne rezerve, preusmeravao novac sa tekućeg računa te firme na račune PD „Euro stratedžik kompani“, kojim je, takođe, upravljao N. M. 

Osumnjičeni M. R. tereti se da je, od 2018. do 2021. godine, zaključio ugovore o zajmu i primio pozajmicu od N. M., kao odgovornog lica privrednog društva „Euro stratedžik kompani“, u iznosu od 19.400.000 dinara, iako je znao da taj novac potiče iz kriminalne delatnosti.

On je potom, kako se sumnja, tim novcem za N. M. kupio poslovni prostor u Požarevcu površine 445 metara kvadratnih.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija