• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

24.03.2022

09:52

PRITVOR ZA TRGOVCE LJUDIMA: Devojku prinudili na prostituciju, prodali je radi PRINUDNOG BRAKA!

Vesti

PRITVOR ZA TRGOVCE LJUDIMA: Devojku prinudili na prostituciju, prodali je radi PRINUDNOG BRAKA!

Podeli vest

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, na predlog VJT, odredio je pritvor do 30 dana, protiv O.M., Z.B., D.P., D.B. i E.T. , osumnjičenih za trgovinu ljudima. Oni se sumnjiče da su dvadesetogodišnju Nišlijku prinudili na prostituciju a zatim je i prodali radi prinudnog braka.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Nišu, pritvor im je određen po četiri tačke člana 211. Zakonika o krivičnom postupku.  Razlozi za pritvaranje se odnose na opasnost od bekstva,  sprečavanje uticaja na svedoke, mogućnosti da će ponoviti krivično delo kao i zbog visine propisane kazne i uznemirenja javnosti.

Kako je saopštila niška policija, žrtva je  je došla u Aleksinac po pozivu dve žene, koje je upoznala preko društvenih mreža a koje su joj ponudile da čuva njihovu decu. Po dolasku, oduzele su joj  lična dokumenta a onda su je od aprila do avgusta prošle godine zlostavljali i podvodili za novac. Takođe su, kako se sumnja, prodali jednom muškarcu iz okoline Smederevske Palanke .

Kako saznajemo, uhapšena četvorka povezana je rodbinskim odnosima, pa su zajednički organizovali seksualnu eksploataciju a kasnije i prodaju dvadesetogodišnje Nišlijke. Z.B. i D.B . su brat i sestra, a E.T. je sa Z.B. u vanbračnoj zajednici.

Uhapšeni O.M. je rođak Z.B. i D.B. Oni su iskoristili naivnost dvadesetogodišnje devojke, koja je i ranije odlazila od kuće i ubedili je da može dobro da zaradi, čuvajući decu E.T. i Z.B.  Njoj ništa nije bilo sumnjivo jer su se njene navodne poslodavke fotografisale sa svoje šestoro dece kojima je navodno trebala dadilja. 

One su devojku namamile u nameru da je koriste za prostituciju jer nemaju nikakve stalne prihode i lošeg su materijalnog stanja, pa ne bi ni mogli da plaćaju osobu koja bi se brinula o njihovoj deci – objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Četvoro osumnjičenih su devojku vodili po aleksinačkim ali i drugim selima po jugoistoku Srbije gde su je prisiljavali na prostituciju.

- Oni se bave skupljanjem sekundarnih sirovina i žive nekom vrstom nomadskog načina života. Imaju kombi koji koriste za transport starog metala a koji im je dobrodošao za nečasnu nameru. Devojku su vodili po seoskim vašarima ali su za nju tražili mušterije i na druge načine. 

Foto: printscreen

 

Žrtva je najčešće pružala seksualne usluge baš u tom kombiju. Zadovoljavali su se manjim sumama od petsto do hiljadu dinara po mušteriji. Nišlijka od toga nije dobijala ni dinar već su joj govorili da na taj način plaća što je izdržavaju.  Ona je bila pod neprestanim nadzorom svojih mučitelja tako da nije imala nikakvu mogućnost da pobegne – objašnjavaju naši izvori.

Zašto su odlučili da je prodaju zarad udaje nije sasvim jasno, uglavnom, ona je završila u jednom selu kod Smederevske Palanke.

- Saznali su za čoveka koji traži ženu za svoga sina i odlučili da mu je prodaju. Tačan iznos koji su za nju dobili je nepoznat, navodno je u pitanju samo hiljadu dinara.  Za nju je ova okolnost bila spasonosna, jer je tamo prepoznata kao žrtva trgovine ljudima pa je spašena. Nevladina organizacija koja se bavi pomoći ovakvim osobama je zbrinula i obavestila policiju o njenom slučaju – kažu naši sagovornici.

Foto: MUP Srbije

 

Četvoro Aleksinčana je uhapšeno a njihovo šestoro dece zbrinuto je po hitnom postupku u hraniteljske porodice. Kako saznajemo, oni su od ranije poznati policiji ali uglavnom po imovinskim deliktima.

Krivični zakonik za trgovinu ljudima predviđa kaznu zatvora od tri do dvanaest godina. Ukoliko je delo izvršila grupa ljudi, što je ovde slučaj, kazniće se zatvorom od najmanje pet godina.  Zakon navodi da pristanak  lica na eksploataciju ili uspostavljanje ropskog odnosa ne amnestira izvršioca od kazne. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija