• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

30.03.2022

13:25

POTVRĐENA PRESUDA VOZAČU ŠLEPERA SMRTI! U nesreći koju je izazvao poginulo pet radnika, DOBIO SEDAM GODINA

D.K.

Vesti

POTVRĐENA PRESUDA VOZAČU ŠLEPERA SMRTI! U nesreći koju je izazvao poginulo pet radnika, DOBIO SEDAM GODINA

Podeli vest

Goran Blagojević (48) iz Kraljeva pravosnažno je osuđen je na sedam godina zatvora jer je izazvao tešku saobraćanu nesreću u kojoj je stradalo petoro ljudi.

Na taj način Apelacioni sud potvrdio je presudu Osnovnog suda u Nišu od 14. oktobra prošle godine na koju se žalilo  tužilaštvo i njegova odbrana.

Stravična nesreća dogodila se 29. novembra 2019. godine na autoputu Beograd – Niš kada je Blagojević  šleperom naleteo na kombi koji je zbog kvara stajao u zaustavnoj traci.  Na licu mesta povredama su podlegli  zet i šurak, Kragujevčani Ljubiša Jovanović (40) i Srđan Jovanović (34) kao i devetnaestogodišnji Žikica Veličković čiji je četrdesetpetogodišnji otac  Igor lakše  povređen u istoj nesreći.  

U bolnici su  preminuli  vozač kombija Dejan Ristić (34)  kao i Boris Stanojević (32).  Stefan Velić (20) i Milan Mihajlović (29) su teško povređeni dok su lakše povrede zadobili Milanov otac, pedesettrogodišni Boško, Goran Nikolić (41) i Miroslav Stojković (35).Nesrećne ljude angažovala je beogradska firma „Telefonkabl“ kako bi u Leskovcu postavljali telefonske kablove.

Osnovno javno tužilaštvo žalilo se na prvostepenu presudu zahtevajući da se Blagojeviću izrekne maksimalna kazna od osam godina robije s obzirom na težinu nastalih posledica. Međutim, Blagojevićev branilac advokat Danilo Nikolić za svoj klijenta tražio je četiri godine zatvora ističući postojanje značajnog doprinosa vozila u kojem su bili stradali ljudi.

Foto: D.K.

 
Kombi zbog kvara stao u zaustavni traku 

Objasnio je da se kombi, koji je zbog kvara stao u zaustavnoj traci, zadržao na tom mestu neprimereno dugo te je predstavljao rizik za bezbedno odvijanje saobraćaja i ukazivao da nije bio propisno obeležen.

Apelacioni sud je odbio žalbu odbrane i potvrdio prvostepenu presudu. Maksimalna kazna Blagojeviću ipak nije izrečena s obzirom na to ranije nije osuđivan, da se korektno držao pred sudom te da je porodičan čovek.

Blagojeviću je izrečena i  mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “C” kategorije u trajanju od tri godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija