• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.04.2022

11:32

NIKADA NISAM BIO ČLAN BELIVUKOVOG I MILJKOVIĆEVOG KLANA! Bivši inspektor SBPOK negirao krivicu!

printscreen

Vesti

NIKADA NISAM BIO ČLAN BELIVUKOVOG I MILJKOVIĆEVOG KLANA! Bivši inspektor SBPOK negirao krivicu!

Podeli vest

Božidar Stolić, bivši inspektor SBPOK-a koji se za koga se veruje da je zloupotrebio položaj i odavao službene tajne klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića negirao je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu izvršenje krivičnog dela, kao i da nikada nije bio član kriminalne gupe, tvrdeći da se on borio protiv kriminala.

On je takođe jasno negirao svaku pretpostavku njegove povezanosti sa zloglasnim klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

- Nikada nisam bio član kriminalne grupe, a kamoli grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković, jedini kontakt sam sa njima imao u službenim prostorijama. Ne znam kako su mogli da napišu u optužnici da sam bio pripadnik grupe, kada sam se borio protiv njih - rekao je Stolić.

Foto: printscreen

Božidar Stolić

Kako je poznato da je Stolić sarađivao sa Filipom Golubovićem Berancem, pokušao je tu saradnju da objasni i ujedno skine krivicu sa sebe.

- Moja saradnja sa Filipom Golubovićem Berancem bila je isključivo u korist rešavanja slučaja, on je prilikom hapšenja, kada sam ga i upoznao, izrazio želju da sarađuje i postane saradnik, zbog čega smo i ostali u kontaktu- rekao je optuženi inspektor.

Uprkos naporima Stolića tužilaštvo ima neoborive dokaze protiv ovog korumpiranog inspektora.

- Stolić je okrivljenom Goluboviću otkrio da je bio na pretresu kuće u Ritopeku i da je utvrđeno prisustvo krvi, kao i da policija poseduje dokaze, DNK tragove, kjima se potvrđuje da su u kući bili Milan Ljepoja, Zdravko Radojević i Goran Veličković, za čija je ubistva klan kasnije osumnjičen. Sve navedene informacije koje je dobijao od Stolića, Golubović je prosleđivao N. N. osobi, koja mu je rekla da će ukoliko Stolić bude uredno prosleđivao informacije, dobiti nagradu od 5.000 evra - navodi se u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile/printscreen

Božidar Stolić u vezi sa zloglasnim klanom

Stolić je,navodno, posle hapšenja Belivuka Goluboviću javio da se on "dobro drži i da ništa ne priča".

Jedan od ključnih dokaza protiv inspektora, koji je tužilaštvo predložilo je rokovnik koji je policija pronašla i zaplenila prilikom hapšenja bivšeg inspektora.

TRAŽIO JE DA POSTUPAK BUDE ZATVOREN ZA JAVNOST

Božidar Stolić zatražio je danas pred početak suđenja da postupak bude zatvoren za javnost, ali je sudsko veće Specijalnog suda taj zahtev odbilo.

- Predlažemo da se javnost isključi sa glavnog pretresa, jer će moj klijent iznositi stvari koje su službena tajna. Radio je na takvom mestu, gde je u obavezi čuvanja tajne. Prelažem ili da se oslobodi čuvanja tajne ili da se isključi javnost - rekao je pred početak današnjeg suđenja na kom bi Stolić trebalo da iznese odbranu njegov advokat Branislav Bogdanović.

Zamenik tužioca Saša Ivanić usprotivio se ovakvom predlogu odbrane.

- Protivim se, ne postoji zakonski osnov da se javnost isključi. Možemo da nagađamo šta će okrivljeni da govori - rekao je Ivanić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija