• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

05.04.2022

12:49

SMENOVOĐO POVEDI KAMARATE U CARSTVO NEBESKO! Kakvi su bili poginuli rudari, za njima će suze ZAUVEK DA TEKU (FOTO)

printscreen

Vesti

SMENOVOĐO POVEDI KAMARATE U CARSTVO NEBESKO! Kakvi su bili poginuli rudari, za njima će suze ZAUVEK DA TEKU (FOTO)

Podeli vest

Branko, Branislave, Batislave, Bojane, Nenade, Radovane, Petre, Darko niko ne može da vam se oduži za sve preteške dane i noći u kojima ste radili za sve nas, za vaše porodice, za vašu decu. Radili ste ste časno, za hleb sa sedam kora, reči su rudara Zlatana Cezara zbog kojih su na komemoraciji još glasnije zajecali netuešni roditelji, supruge, deca i prijatelji rudara nastradalih u nesreći u rudniku Soko

Bili ste hrabri, uporni i nepokolebljivi, rekao je Cezar i ispričao kakvi su rudari, rudarčine bili njegovi kamaradi.

- Branko Čokorilo (56) , Bane, đedo naš, pričao si celoj smeni dogodovštine sa terena, kolubarske trikove, pričao si nam o svojim ćerkama, tvojim princezama. Bratislave Živkoviću (59), naš Branko, bio si tu da na radilištu uneseš vedrinu, da našališ i nasmeješ sve oko sebe. Branislave Zlatanoviću (55), Bane, koga sresti sada sresti kod ormana da pita onako južnjački: "Al gu odradeste? Begajte si doma, odmarajte si". Vranjancu naš putuj sa anđelima - kazao je Cezar.

Za kolege rudare Bojana Stajića (34), Petra Petrovića (31) koji je završio Učiteljski fakultet  i Radovana Grujića (47), Zlatan Cezar je rekao:

- Boko, brate naš, vedri i nasmejani čoveče, ljudino naša, ko će nam sada pratiti sport, s kim pričati o derbiju. Bogu je nedostajao jedan dobar golman, nemam drugo objašnjenje. Pero, učitelju A smene, da je sreće bilo da si radio u struci…Skoro si nam pričao kako si potpisao ugovor na neodređeno vreme, pričao o svojoj dečici. Putuj učo. Rašo druže pre par dana delilili smo lopatu i šalili se, vredna i radna dušo. Radovao si se predstojećem odmoru. Odmaraj druže - rekao je Cezar.

Foto: D.K

Komemoracija stradalim rudarima

Darku Zlatkoviću (43), smenovođi poručio je da povede kamarate u "carstvo nebesko", a Nenadu Trivuncu (37), da ih "odozgo čuva".

- Trivune Nešo, brate, i u zadnjem trenu nisi mislio na sebe već na druge. Dobar, neiskvaren, naš najjači kopaču. Čuvaj nas odozgo, kao što si bio pravi drug, kolega i brat pod zemljom. Darko, brate Kvisko, svi smo te dirali da si nam baksuzan, da nam donosiš maler. Čak i ti si se šalio tako. Da nam je da nam još jednom dođeš na radilište… - kazao je Cezar.

On je svojim kolegama takođe poručio da nikada neće biti zaboravljeni.

- Vaše porodice su sada naše, vaša deca su sada naša. Neka vam je večna slava - rekao je Cezar.

Foto: D.K

Kolege se opraštaju od poginulih rudara

Iza osmorice nastradalih rudara ostalo je dvanaestoro dece, a najmađe od njih, sin Bojana Stajića ima samo mesec dana.

Povređeni rudari zbrinuti u aleksinačkoj rudnici su minule subote i nedelje otpušteni sa bolničkog lečenja. Jedan od trojice rudara koji su lečeni na odeljenju toksikologije Kliničkog centra u Niš juče je otpušten iz bolnice, a dvojica danas. Zbog zdravstvenih tegoba jedan od njih upućen je na dodatne preglede i dalje lečenje.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija