• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

07.04.2022

15:34

VRAĆENA OPTUŽNICA PROTIV GORANA DŽONIĆA I NJEGOVOG SINA! Tužilaštvo dobilo rok od tri dana da ispravi nedostatke!

MUP Srbije

Vesti

VRAĆENA OPTUŽNICA PROTIV GORANA DŽONIĆA I NJEGOVOG SINA! Tužilaštvo dobilo rok od tri dana da ispravi nedostatke!

Podeli vest

Veće Višeg suda u Nišu vratilo je Višem javnom tužilaštvu u Nišu optužnicu protiv Gorana Džonića i njegovog sina Stefana, zbog otklanjanja nedostataka, saopšteno je danas iz Višeg suda.

Tužilac ima tri dana da otkloni nedostatke, a može tražiti od Suda dodatni rok ako za to ima opravdane razloge.

U saopštenju se navodi da je optužnica vraćana u fazi "formalnog ispitivanja" optužnog akta, kako bi nedostaci bili otklonjeni u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku. 

Rešenjem Veća Višeg suda ocu i sinu pritvor je produžen za još 30 dana, odnosno do 6. maja.  Više javno tužilaštvo u Nišu danas je potvrdilo da je podiglo je optužnicu protiv Gorana Džonića iz  Moravca zbog sumnje da je 27. septembra prošle godine počinio teško ubistvo brata od tetke Gorana Djokića (57), njegova supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26) iz Aleksinca

Njegov sin Stefan Džonić je optužen za pomaganje u izvršenju tog zločina.

Džonićima se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Foto: pritnscreen

Goran Džonić

Portparol Tužilaštva Borislav Radonjić je za agenciju Beta rekao da predstoji sudjenje i da je uz podizanje optužnice upućen i predlog Višem sudu za produženje pritvora obojici osumnjičenih.

Goran Djokić (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (26) iz Aleksinca ubijeni su 27. septembra pošto su iz Moravca, iz kuće Goranove majke, krenuli za Aleksinac.

Njihova ugljenisana tela su nadjena 2. oktobra u ataru Moravca, a spaljeni automobil nedaleko od sela Tešice.

Zbog sumnje da su počinili teško ubistvo krajem oktobra prvo je uhapšen penzionisani vatrogasac Goran Džonić, a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan, kao i braća Kostadin i Aleksandar Milošević.

Istraga je pokazala da Miloševići nisu umešani u ubistvo, kao ni Milan Džonić, i pušteni su iz pritvora.

Ukoliko se dokaže krivica Gorana Džonića preti mu 40 godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

E stvarno sramota! Gde je sad Viši savet sudstva! Zar ne bi bilo normalno da tužioce koji su mesecima spremali optužni predlog i koji to očigledno ne znaju odmah suspenduju i predmet predaju nekim drugim tužiocima koji taj posao znaju da rade! Kako da imamo poverenje u takvo sudstvo kad idu iz afere u aferu pokazujući svoje neznanje. Traže da budu nezavisni a oni su pre svega nesposobni!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija