• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

12.04.2022

11:29

PROVALIO U KASARNU, VOJNIKU UKRAO KREDITNU KARTICU! Lopov uhapšen već na bankomatu, EVO KOLIKU JE KAZNU DOBIO

printscreen MUP Srbije

Vesti

PROVALIO U KASARNU, VOJNIKU UKRAO KREDITNU KARTICU! Lopov uhapšen već na bankomatu, EVO KOLIKU JE KAZNU DOBIO

Podeli vest

J. Ć. (42) iz Čačka osuđen je u ovdašnjem Osnovnom sudu na 14 meseci zatvora zbog teške krađe i još 12 meseci jer je zloupotrebio platnu karticu, pa mu je za ova dva dela izrečena jedinstvena kazna od dve godine robije

On je, po navodima presude u koju je agencija RINA imala uvid, 22. decembra prošle godine oko 21 upao u čačansku kasarnu „Tanasko Rajić” u ulici Dr Dragiše Mišovića, kroz prozor došao do svlačionice gde je ukrao ranac sa platnom karticom dežurnog vojnika VS i ubrzo u gradu sa bankomata podigao 20.000 dinara, ali ga je policija odmah uhvatila i vezala.

Tužilac je tvrdio da je okrivljeni upao u kasarnu, došao do objekta br. 3, lopovskim alatom razbio staklo na jednokrilnom prozoru pa je na taj način ušao u unutrašnjost toaleta, odakle je stigao do svlačionice. Tu je, na čiviluku, našao ranac pripadnika Vojske Srbije S. N. i u njemu crnu torbicu sa vojnikovim dokumentima, ličnom kartom, vojnom propusnicom i dve platne kartice Halkbanke. Pri tome, uz „viza” karticu te banke bio je, na papiriću, ispisan pin kod.

Foto: Printscreen You Tube

 

Kradljivac se, potom, istim putem vratio, uz pomoć stolice koju je prislonio uza zid razbijenog prozora na kupatilu. Odmah se uputio na bankomat u Skadarskoj ulici u središtu Čačka i posle nekoliko pokušaja uspeo da sa vojnikove kartice skine 20.000 dinara. Međutim, nije stigao ništa da potroši jer su ga policajci odmah uhapsili i odveli u pritvor.

Okrivljeni je u svojoj odbrani priznao delo, poričući jedino da je razbio prozor na kupatilu u kasarni. Tvrdi da je te večeri pio pivo u kući a zatim izašao da prošeta pa spazio otvoren prozor na kupatilu u kasarni, dva metra od tla. Skočio je i uhvatio se rukama za lim na prozoru, došo do svlačionice i odatle pobegao sa rancem i karticama. Ali, tek što je podigao pare na bankomatu prišla su mu dvojica inspektora i zatražili dokumenta a ubrzo kod njega pronašli karticu i pare.

Oštećeni vojnik, koji je te noći dežurao od 19 do 7 ujutro, izjavio je da su u 21.50 na mobilni telefon počele su da mu stižu poruke iz banke. U prvoj je stajalo da je unet pogrešan pin kod, u drugoj da na računu nema 50.000 dinara, koliko je kradljivac najpre pokušavao da podigne. Zbog toga je pozvao suprugu, koja je pretpostavila da neko zloupotrebljava njegovu karticu i ona je odmah obavestila policiju.

Foto: Pixabay

 

Posle nekoliko minuta vojnika su pozvali inspektori i pitali ga gde se nalazi pošto je njegova platna kartica pronađena kod drugog lica, zbog čega je on nazvao kolegu u kasarni i zamolio ga da proveri da li je ranac na čiviluku gde ga je ostavio. Ovaj je otišao do svlačionice i ustanovio da ranca nema a potom utvrdio da je spoljni prozor na kupatilu razbijen a unutrašnji samo otvoren. Vojnik se nije pridružio krivičnom gonjenju jer mu je ukradenih 20.000 dinara vraćeno.

Inače, J. Ć. je do sada u čačanskim sudovima odgovarao mnogo puta zbog raznih nedela, a pet puta bio osuđen na ukupno 5 godina i 11 meseci zatvora i globu od 25.000 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija