• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

13.04.2022

08:56

Sudski epilog stravičnog zločina u Kovilju! Nasmrt pretukao tasta, osuđen na 14 godina

Informer/Privatna arhiva

Vesti

Sudski epilog stravičnog zločina u Kovilju! Nasmrt pretukao tasta, osuđen na 14 godina

Podeli vest

Slavko Plavšić (33) u maju 2019. pijan usred noći banuo u kuću bivšeg tasta Josipa Baranjija (61) i tražio da vidi sina. Josip ga molio da ne uznemirava dete, a Slavko mu smrskao lobanju

Slavko Plavšić (33) iz Kovilja osuđen je juče pred Višim sudom u Novom Sadu na 14 godina zatvora jer je 6. maja 2019. pijan ubio bivšeg tasta Josipa Baranjija (61), ispred njegove porodične kuće u tom mestu. Plavšiću je, takođe, naloženo da isplati odštetu Josipovoj porodici u iznosu od oko dva miliona dinara, kao i troškove sudskog postupka od 540.000 dinara.

Foto: Informer/Privatna arhiva

Slavko Plavšić
Alkohol i agresija


Ubica i žrtva su, inače, živeli u istoj ulici, Proleterskoj, u Kovilju. Slavko je sa Josipovom ćerkom Anitom bio u kratkoj vanbračnoj zajednici, u kojoj su godinu dana pre zločina dobili sina. Ubrzo posle porođaja Anita je napustila Slavka jer je često pio i bio agresivan.

Ubio bi Anitu da je bila kod kuće

Tatjana L., sestričina ubijenog Josipa, ispričala je ranije reporterima Informera da je Anita prošla pakao sa Slavkom dok su bili zajedno:
- Anita ga je u tom periodu više puta prijavljivala zbog nasilja u porodici. Ubeđena sam da je Slavko kobne noći došao kod njenih roditelja sa namerom da se njoj osveti! Da je Anita bila kod kuće, sigurno bi je ubio!

- Kobne noći Anita je radila u trećoj smeni u jednom kiosku brze hrane, a sina i njeno dvoje dece iz prvog braka čuvali su njeni roditelji Josip i Olivera. Usred noći, pijanom i agresivnom Slavku je palo na pamet da vidi bebu i tražio je od Josipa da ga pusti u kuću. On mu nije dozvolio da uznemirava dete i zamolio je bivšeg zeta da se vrati kući, ali Slavka je to još više razbesnelo - ispričao je svojevremeno detalje iz istrage sagovornik Informera.
U jednom trenutku, kako je dodao naš sagovornik, Plavšić je počeo krvnički i bez milosti da bije Josipa, i to sve naočigled Olivere, koja je sleđena od straha gledala kako joj bivši zet bije muža:
- Slavko je Josipa najpre udarao samo rukama. Kada je Josip pao, Slavko je nastavio da ga besomučno šutira u glavu. U jednom trenutku je čak prekinuo da bije nesrećnog čoveka i od Olivere zatražio cigaretu! Ona od šoka nije znala kako da reaguje. Tad je Slavko otrčao do svoje kuće, koja se nalazi u blizini, uzeo duvan, pa se vratio i nastavio da šutira Josipa. Tek nakon što mu je smrskao lobanju i dokrajčio ga, otišao je, a Olivera je smogla snage da pozove pomoć.

Foto: Informer/Privatna arhiva

Mesto zločina
Napadao oca i brata


Inače, ova odluka Višeg suda u Novom Sadu doneta je nakon ponovljenog suđenja, po nalogu Apelacionog suda, koji je ukinuo prethodnu prvostepenu presudu, kojom je Plavšić bio osuđen na 19 godina zatvora. Izricanju ove presude prisustvovala je porodica ubijenog Josipa, koja je izrazila nezadovoljstvo zbog visine kazne.
Tokom procesa okrivljeni nije pokazao ni trunku kajanja, tvrdeći da je Josip, zapravo, njega prvi napao?!?
Plavšić je i ranije bio osuđivan zbog nasilja u porodici. Dve godine pre zločina nožem je ranio rođenog brata i pretukao je svog oca, ali nije poznato da li je bio na izdržavanju kazne. Zbog nasilja je imao i zabranu prilaska Aniti i detetu.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija