• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

13.04.2022

11:33

ILIJA JE UBIO RODITELJE I DEDU, A ONDA JEDNOM REČENICOM ŠOKIRAO POLICAJCE! Ovo su tri moguća epiloga suđenja, mogao bi DA SE IZVUČE?!

Privatna arhiva

Vesti

ILIJA JE UBIO RODITELJE I DEDU, A ONDA JEDNOM REČENICOM ŠOKIRAO POLICAJCE! Ovo su tri moguća epiloga suđenja, mogao bi DA SE IZVUČE?!

Podeli vest

Jednu jedinu rečenicu izgovorio Ilija Glišović (21) iz Kulinaca kod Čačka osumnjičen za trostruko ubistvo roditelja Milana (57) i Slađane (49) i dede Sretena (87) u trenutku kada ga je policija hapsila

Zločin se dogodio u petak oko 22 časa. Kamere sa jednog objekta u komšiluku su zabeležile da je neko oko 21 čas spustio roletne u kući, a onda je oko 23 časa neko, ispostavilo se Ilija, napustio kući i zaključao vrata.

Iste večeri je otkriveno šta se dogodilo, kada je Ilijin brat Nikola nešto posle ponoći došao kući iz grada i zatekao zaključana vrata i spuštene roletne na celoj kući. Dozivao je ukućane, ali niko nije odgovarao, a onda je kroz otvor na jednoj roletni video telo, nakon čega je razvalio vrata i zatekao preklane članove svoje porodice.

Pozvao je policiju i od tog trenutka je na teritoriji Čačka zavladalo opasno stanje. Uviđaj u porodičnoj kući je trajao satima, a policija je odmah krenula u potragu za ubicom.

Foto: I.M.

 
Otišao kod druga, skinuo krvavu garderobu

Ilija je za to vreme svratio kod druga, gde je presvukao krvavu odeću, a onda je lutao ulicama naselja. Sutradan je lociran i uhapšen na ulici nedaleko od porodične kuće u kojoj je, kako se sumnja, pobio roditelje i dedu.

Dok su mu policajci stavljali lisice na ruke izgovorio je samo jednu rečenicu: "Gladan sam."

Tada mu je dređeno zadržavanje od 48 časova, nakon čega je sproveden kod tužioca i određen mu je pritvor do 30 dana.

Tri moguća epiloga suđenja

Prema rečima advokata Lazara Petrovića, postoje tri moguća epiloga suđenja ovom mladiću.

- Ovaj slučaj je specifičan iz razloga što zakon predviđa mogućnost da se učiniocu dela, koji nije navršio 21 godinu u toku suđenja, sudi kao maloletniku i u tom slučaju maksimalna kazna bi mu bila 10 godina. Ukoliko bi tužilac kvalifikovao ovaj zločin kao teško ubistvo, a sudilo mu se kao punoletnom, zaprećena kazna je od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora - kazao je ranije advokat Petrović, koji nije angažovan na slučaju, već je izneo šta bi hipotetički moglo da se dogodi:

"U slučaju da se dovede u pitanje uračunljivost počinioca zločina, može se izreći mera obaveznog lečenja u ustanovi, koja može trajati doživotno

Foto: Privatna arhiva

 

Kako se sumnja, Ilija je roditelje pobio tokom zavisničke krize, nakon što se posvađao sa njima zbog novca koji mu je bio potreban da kupi narkotike.

Dva meseca proveo u dve psihijatrijske bolnice

Ovo kobno nasilje nije bilo jedino u kući Glišovića, jer je Ilija i ranije maltretirao ukućane, pretio ih i napadao nožem, zbog čega su ga prijavljivali policiji.

On je, nakon poslednje prijave oca Milana za napad, proveo dva meseca u dve psihijatrijske ustanove 2021. godine, prvu na odeljenju psihijatrije Opšte bolnice u Čačku, a zatim u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Na kraju lečenja je završio u Centru za socijalni rad, gde su procenili da je "rizik od ponavljanja sličnih situacija nizak i da nema potrebe za određivanjem mera zaštite od nasilja u porodici i daljem vođenju postupka".

Porodica se od tada, prema evidenciji Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, nije obraćala nadležnim organima.

Foto: I.M.

 
Bili su ugledna porodica

Meštani Kulinovaca i dalje su šoku.

- Mi smo svi šokirani, ne izlazimo iz kuće. To da se desi, da pobije porodicu, ne, ne, nemam reči, ne znam šta da kažem - kaže je sagovornica.

Prema rečima komšija, Glišovići su bili ugledna i cenjena porodica, dobri i vredni ljudi. Međutim, znalo se u naselju, kako navode, da imaju problem sa sinom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija