• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: D.K.

Autor: Informer.rs

14.04.2022

15:06

NASILNIKU IZ NIŠA ODREĐENA ZATVORSKA KAZNA, KAO I PSIHIJATRIJSKO LEČENJE (VIDEO)

printscreen

Vesti

NASILNIKU IZ NIŠA ODREĐENA ZATVORSKA KAZNA, KAO I PSIHIJATRIJSKO LEČENJE (VIDEO)

Podeli vest

Nišliji Mirku Ajkoviću (39) izrečena je uslovna zatvorska kazna ali i mera psihijatrijskog lečenja jer je 24. jula prošle godine, tukao dve žene na ulici samo zato što su pokušale da od njega zaštite stariju sugrađanku.

- Osnovni sud je optuženom utvrdio kaznu zatvora od šest meseci koja se neće izvršiti ukoliko u roku od godinu dana od pravosnažnosti presude ne izvrši drugo krivično delo. Takođe, izrečena mu je i mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja na slobodi – saopštio je Vladimir Rakonjac, portparol ove pravosudne institucije.

Kako je nakon incidenta  saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova,  do krivičnog dela koje je kvalifikovano kao nasilničko ponašanje iz stava 2. člana 344 Krivičnog zakonika, došlo je u Bulevaru Nemanjića u Nišu.

- Osumnjičeni se tereti da je na pešačkom prelazu izašao iz svog automobila i dvema ženama zadao udarce po glavi. One su prethodno stale u odbranu starije Nišlijke koja se sporo kretala prelazeći pešački prelaz, dok je on iz automobila trubio – navela je tada  policija. 

Osnovno javno tužilaštvo u optužnom predlogu tražilo je bezuslovnu zatvorsku kaznu od šest meseci s obzirom da je kod oštećenih Nišlijki, kako je tada saopšteno, nastupila laka telesna povreda.

Ajkoviću je izrečena minimalna zatvorska kazna jer Krivični zakonik predviđa  da će se za  nasilničko ponašanje koje je za posledicu imalo laku telesnu povredu ili teško ponižavanje lica, izreći kazna zatvora od šest meseci do pet godina.  

Osim izjava oštećenih ali i brojnih građana koji su se zatekli na licu mesta, krunski dokaz krivičnog dela za koje se M.A. tereti, su video snimci koje su napravili svedoci događaja. Na jednom od njih, vide se kako nasilnik izlazi iz auta, gura jednu ženu koja mu kreće u susret, a zatim i nju i njenu prijateljicu otvorenom šakom udara po glavi. Nakon napada je ušao u svoj „BMW“ ali je efikasnom policijskom akcijom lišen slobode neposredno nakon što je napao dve Nišlijke.

Ajkovićevi prijatelji nakon incidenta su tvrdili da je navodno bio isprovociran ponašanjem žena koje je izudarao.

- Na snimku se vidi i da su one naletale na njega a prethodno su mu šutirale auto. Jeste ih on udario, to je nesporno, ali su i one bile agresivne –  kazao je tada jedan od njih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!
NJIH CILJA

Tajni plan Putina za Iran i Izrael! Ovo odlučio da uradi?! Oči celog sveta uprte u Rusiju: Ako je tačno, čeka nas još strašniji scenario!

Oči sveta su trenutno uprte u situaciju na Bliskom istoku. Prvi put u istoriji Islamske Republike, Iran je u nedelju uveče direktno napao svog najvećeg neprijatelja Izrael. Prema Izraelu, ukupno je ispaljeno oko 300 projektila, ali su gotovo sve presreli izraelska vojska i njeni saveznici. Mnogi su odmah postavili pitanje kakva je uloga ruskog predsednika Vladimira Putina ovom sukobu.

16.04.2024

10:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija