• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.04.2022

07:00

ŠVERCOVAO TONE, A PAO ZBOG 40 KILA KOKAINA!? Novi detalji istrage protiv narko-bosa DARKA ŠARIĆA... Saradnike naterao na poligraf, pa naredio likvidaciju...

Vesti

ŠVERCOVAO TONE, A PAO ZBOG 40 KILA KOKAINA!? Novi detalji istrage protiv narko-bosa DARKA ŠARIĆA... Saradnike naterao na poligraf, pa naredio likvidaciju...

Podeli vest

Mafijaški bos Darko Šarić, koji je uhapšen u četvrtak u svojoj vili na Dedinju, gde je bio u kućnom pritvoru, naredio je da se likvidira Milan Milovac Cigla kada je saznao da ga ovaj potkrada, proizilazi iz optužnog predloga tužilaštva u koji smo imali uvid

Naime, kako se navodi, Darko Šarić je 2020. godine otkrio da mu u dva kontejnera koja su stigla iz Ekvadora nedostaje oko 40 kilograma kokaina, pa je internom istragom utvrdio da je Milovac tu drogu namerno utovario na pogrešan brod i preprodao drugoj ekipi.

Do ovih dokaza policija je došla na osnovu analize poruka koje su preko zaštićene mobilne aplikacije Skaj razmenjivali mafijaši Darka Šarića.

Poligrafsko ispitivanje

Kako saznajemo od izvora iz istrage, Oliver Čokara, koji je sada uhapšen u Hrvatskoj, u jednoj prepisci se nadređenima požalio se da mu u dva kontejnera pristigla iz Ekvadora nedostaje ukupno 40 kilograma kokaina, odnosno iz jednog 25, a iz drugog 15.

- On je rekao da ne može tako da radi, pa je preko Skaja poslao poruke posrednicima i od njih tražio da o krađi obaveste Darka Šarića. Kada je Šarić, koji je u to vreme bio u zatvoru, saznao za potkradanja, pobesneo je i naredio da se poligrafski ispitaju svi koji su učestvovali u krijumčarenju koke iz Ekvadora u Evropu! - kaže Informerov sagovornik i dodaje:

- Iz kriptovanih poruka koje je Pljevljak zatim dobio od svojih saradnika vidi se da su svi bili na poligrafu. Daljom internom istragom utvrđeno je da je Milan Milovac zvani Cigla drogu namerno utovario na pogrešan brod kako bi kokain poslao drugoj ekipi i od nje uzeo novac.

To je očigledno bila kap koja je prelila čašu, pa je Darko Šarić lično preko aplikacije Skaj naredio Petru Ćosiću Šarcu da se u Ekvadoru ubije Milan Milovac Cigla jer je postao neposlušan i otrgao se kontroli. On je Šarcu napisao:

"Sumnjam u Čupavog (Milovac, prim. aut). Taj se oteo kontroli i mislim da mu je sada kraj. Ne želim da razmišljam hoće li nam namestiti nekog. Taj smrad će sad dobiti svoje. Ja sam pokušao sve jer smo bliski. Uprkos svemu, on ne menja ponašanje. Završićemo ga. Sve sam bežao od toga, mislio urazumiće se."

Pružao logistiku Mišiću

Aleksandar Bošković, koji se sumnjiči da je bio pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, nakon višednevnog bekstva uhapšen je u subotu u Beogradu. On je saslušan u Specijalnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.
Kako je rekao naš izvor iz istrage, Bošković je pružao logistiku Urošu Mišiću (sada Radovanoviću) kada je 8. avgusta 2020. godine u Valjevu zapalio džip G. N. (52), koji je bio svedok u postupku protiv Darka Šarića.
- Bošković je bio zadužen da nabavi automobile sa kojima se Mišić dovezao u Valjevo i odvezao iz njega. Takođe, on je obezbedio "štek" stanove u kojima se krio Mišić nakon što je zapalio džip - rekao je on.

Šarac je zatim u novembru 2020. naložio Manuelu Vuliću da organizuje ubice, koje su u Ekvadoru Milovcu napravile zasedu, sa dva motora ga presrele na ulici i izrešetale, ali je ipak nekim čudom preživeo napad. Kad je Šarić u zatvoru čuo za to, odmah je preko Skaja naredio Šarcu da se Milovac dokrajči u bolnici pa, ako je neophodno, da se likvidiraju čak i ekvadorski policajci koji ga čuvaju! Za taj posao angažovane su ubice iz Kolumbije i njima je obećao 50.000 dolara ako dokrajče Milovca u bolnici, i još 20.000 ako tom prilikom budu morali da ubiju i policajce. Međutim, jedan ubica je uhapšen tokom pripreme likvidacije, pa je akcija osujećena. Ipak 11. januara 2021. Milovac je preminuo u bolnici.

Šestoro u bekstvu

Podsetimo, nakon što su prikupljeni brojni čvrsti dokazi, 14. aprila usledilo je sinhronizovano hapšenje Šarića i njegovih saradnika u Srbiji i Hrvatskoj. U našoj zemlji su iza rešetaka završili i advokat Dejan Lazarević, zatim osuđivani huligan Crvene zvezde Uroš Mišić (sada Radovanović), kao i Šarićev telohranitelj Danilo Odović i bivši policajac Duško Mirković. Nakon saslušanja u Specijalnom tužilaštvu, sudija za prethodni postupak u subotu je svima odredio pritvor do 30 dana.

Šarić je na saslušanju tvrdio "da mu je opet ceo slučaj podmetnut i da je reč o farsi", a advokatu Lazareviću je pozlilo u zgradi tužilaštva u Ustaničkoj ulici u Beogradu, pa je prebačen na VMA.

Inače, zahtevom za sprovođenje istrage obuhvaćeno je 12 osoba, od kojih je šestoro, među kojima su i policajci, u bekstvu i za njima se intenzivno traga. Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je Šarić osumnjičen da je organizovao i naložio ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru. Za to ubistvo u Hrvatskoj se vodi postupak protiv Petra Ćosića i Manuela Vulića. Takođe, Šarić se ponovo sumnjiči za organizaciju krijumčarenja velikih količina kokaina iz Južne Amerike ka zapadnoj Evropi, ali i za činjenje drugih krivičnih dela kako bi diskreditovao svedoke saradnike koji su svedočili protiv njega u prethodnim sudskim postupcima.

Za šta je sve osuđen Darko Šarić!

Foto: Zoran Sinko

Darko Šarić se iznenada predao srpskom tužilaštvu u martu 2014. godine. On je tada avionom stigao u Srbiju, a navodno se krio u četiri države Južne Amerike, koristeći falsifikovane dokumente.
Godinu dana kasnije osuđen je na maksimalnih 20 godina zatvora za šverc droge, ali je ovu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio da mu se ponovo sudi. Sud je ukazao na to da je Šariću trebalo da se sudi po starom zakonu, koji je propisivao blažu kaznu. Ponovo je osuđen krajem 2018, i to na 15 godina zatvora, što je maksimalna kazna po blažem zakonu, koji je u drugom procesu primenjen.
Apelacioni sud je presudu potvrdio dve godine kasnije, ali su Šarićevi branioci i na tu presudu uložili žalbu Vrhovnom kasacionom sudu, u kojoj su ukazali na formalne propuste. Žalba je usvojena, pa je 22. novembra 2021. krenulo potpuno novo suđenje.
Osim za šverc kokaina, Darku Šariću se u odvojenom postupku sudilo i za pranje novca. U julu 2020. godine doneta je prva prvostepena presuda, kojom je Šarić osuđen na devet godina zatvora. Tu presudu tek treba da razmatra Apelacioni sud.
Pljevljak je u zatvorskom pritvoru proveo sedam godina i devet meseci, od 2014. do decembra prošle godine, kada je odlukom Apelacionog suda prebačen u kućni pritvor, uz elektronski nadzor.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija