• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.04.2022

09:41

HRVATI O DESNOJ RUCI LUKE BOJOVIĆA: Kad je Korać saznao za tajnu istragu protiv njega, uradio je nešto i SVE OSTAVIO U ČUDU?

printscreen

Vesti

HRVATI O DESNOJ RUCI LUKE BOJOVIĆA: Kad je Korać saznao za tajnu istragu protiv njega, uradio je nešto i SVE OSTAVIO U ČUDU?

Podeli vest

Filip Korać, koji važi za "desnu ruku" Luke Bojovića, od utorka se nalazi u zagrebačkom zatvoru Remetincu gde je sam u pratnji advokata došao s nepoznate lokacije kako bi učestvovao u krivičnom postupku koji se protiv njega u tajnosti vodio zbog falsifikovanja isprava, piše hrvatski Jutarnji list.

Kako navodi Jutarnji, protiv Koraća su pokrenute istražne radnje zbog posedovanja falsifikovanog hrvatskog pasoša, te mu je u tajnosti bio određen istražni zatvor u odsustvu, a za njim je Hrvatska bila raspisala međunarodnu poternicu i evropski nalog za hapšenje.

Korać je, dodaje se, po svemu sudeći, saznao za to, pa je u pratnji zagrebačkog advokata Gordana Pregleja došao pred Remetinec rekavši da mu je određen istražni zatvor, nakon čega je pritvoren.

Preglej je za Jutarnji list potvrdio ovu informaciju, ali je rekao da ne može da iznese više detalja.
U Srbiji postupak odustavljen zbog nedostatka dokaza
 

Zagrebački list navodi da je u Srbiji protiv Koraća bio pokrenut postupak zbog podsticanja na ubistvo, ali da je on obustavljen zbog nedostatka dokaza, tako da je postupak zbog falsifikovanja hrvatskog pasoša jedini aktuelni postupak koji se protiv Koraća vodi.

Prethodno su i beogradske Novosti objavile da je Korać uhapšen u Hrvatskog pre nekoliko dana kao i da mu je identitet potvrđen na osnovu otisaka prstiju koje je hrvatska policija posredstvom Interpola prosledila srpskim kolegama.

U trenutku hapšenja Korać je kod sebe imao lažna dokumenta.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija