• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović/V.Vučićević

01.05.2022

10:34

MOGU DA VAS ODUŠEVE, UPLAŠE ALI I OSTAVE BEZ DAHA! Informer u poseti Četi konjanika Policijske brigade - OVO O NJIMA SIGURNO NISTE ZNALI  (VIDEO)

Informer

Vesti

MOGU DA VAS ODUŠEVE, UPLAŠE ALI I OSTAVE BEZ DAHA! Informer u poseti Četi konjanika Policijske brigade - OVO O NJIMA SIGURNO NISTE ZNALI (VIDEO)

Podeli vest

Malo je onih koji se ne oduševe i ne ostanu bez daha kada vide konja. Informer je posetio Četu konjanika Specijalističkog bataljona Posebne jedinice policije Policijske brigade u Beogradu i pokazao kako izgleda jedan njihov dan od 365 dana u godini. Verujte nam, nešto od ovoga sigurno niste znali

Na prvi pogled, konjanik i konj deluju kao jedna duša. Neizmerna ljubav i poverenje vlada među njima i čini se da zajedno mogu sve. Da paradiraju ulicama i izazivaju uzdahe, patroliraju kao što to svaka policijska patrola radi, kontrolišu red i mir tamo gde se nađu. Između ostalog, tu su na prostestima, sportskim utakmicama, Adi Ciganliji...

Foto: Informer

Reakcija konja na baklje i petarde

Svojim izgledom konj i konjanik plene ali i izazivaju strah, te im se ljudi u isto vreme dive ali i s razlogom plaše. Tako gradom kruži anegdota da su dva pripadnika Čete konjanika na jednoj od utakmica rešili problem sa huliganima, a što pre toga nije pošlo za rukom petorici policajaca! Bilo je dovoljno samo da, onako veliki i moćni, krenu prema grupi koja se u tili čas razbežala.  

Može se reći da je strah od konja u nekoj meri opravadan jer dovoljan je jedan ujed ili udarac nogom da od čoveka napravi invalida ili da ga ubije. Iz tog razloga svim konjima se prilazi oprezno, neophodno je da vas vide i da vas čuju.

Foto: Informer

Održavanje higijene

U Četi konjanika su konji posebni, bitna je visina njhovog grebena ali i temperament. Moraju biti poslušni. Konj, kao i svaka životinja ima svoju ćud, i plašljive je prirode, te samo sa jednom petardom u masi može da napravi haos. Ali sa njima može da se radi. A da bi uopšte bilo ko mogao da radi sa konjima mora da postoji uzajmna ljubav, ali i poverenje. Sve to stiče se brigom. Pa tako, konjanicima u Policijskoj brigadi, radni dan počinje u štali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija