• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Rafailović

03.05.2022

09:59

Okanović za Informer o zastrašujućem snimku na Vidikovcu: OVAKO SU NAM VEĆ STRADALA DECA! Kazna za vozača mora da bude zatvor

printscreen

Vesti

Okanović za Informer o zastrašujućem snimku na Vidikovcu: OVAKO SU NAM VEĆ STRADALA DECA! Kazna za vozača mora da bude zatvor

Podeli vest

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost komentarišući snimak sa Vidikovca na kome devojku za dlaku nije pokosio automobil na pešačkom prelazu, kaže da vozača hitno treba poslati u zatvor! Na sličan način živote su u prethodnom periodu izgubili dete i tinejdžer

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost za Informer ističe da preticanje, odnosno obilaženje vozila koja se nalaze neposredno ispred pešačkog prelaza jedno je od najopasnijih ponašanja u saobraćaju!

Foto: printscreen/Instagram 192

Trenutak neverovatne sreće

- Mnogo pešaka je poginulo tako što je jedan vozač stao da ih propusti na pešačkom prelazu, oni su gledali na desnu stranu osmatrajući saobraćaj iz tog pravca, a onda ih je udarilo vozilo sa leve strane koje je bilo u obilaženju ili preticanju - rekao je Okanović i podsetio da su među nastradalim pešacima na ovaj način dečak Stefan Balić, koji je usmrćen na Кaraburmi ali i mladić Pavle Stanković  koga je kombi udario na Petlovom brdu.

Foto: Informer.rs/B.P.

Ovde je automobil pokosio dečaka Stefana Balića

Prema njegovim rečima vozači koji velikom brzinom obilaze ili pretiču i takvoj situaciji ne daju nikakvu šansu za preživljavanje pešacima koji se nađu na njihovoj putanji.

Foto: Informer

Na ovom pešačkom poginuo je Pavle Stanković

-To može biti jedan pešak ili njih petoro, ali svi bi pogunuli!- naglašava Okanović

Kada je reč o kaznama Okanović objašnjava da se radi o školskom primeru nasilničke vožnje za koju je kazna do 60 dana zatvora + 140.000 dinara + 15 poena + 9 meseci zabrane.

- Na policiji je da operativnim radom utvrdi ko je bio za volanom "golfa" i da ga preda nadležnom sudu radi daljeg postupanja. Vozača bi trebalo procesirati u hitnom postupku i odmah ga uputiti na izdržavanje zatvorske kazne - kaže sagovornik Informera. 

Osvrući se na devojku koja je za dlaku izbegla, reklo bi se smrt, kaže da ona jeste prekršila pravilo da se prilikom prelaska kolovoza ne sme upotrebljavati mobilni telefon.

- Ali ona nije po zakonu imala obavezu da nakon što je već stupila na kolovoz i prešla prvu polovinu gleda u levu stranu. Stalno pričam i ponavljam da pešak treba da gleda levo-desno sve dok se ne pređe na drugu stranu, a ne samo pre nego što stupi na kolovoz, ali pravilo je takvo i ova devojka nije ga prekršila. U tom smislu upotreba telefona nije u vezi sa nastalom opasnom situacijom koju je stvorio vozač "golfa", jer bi ista situacija mogla da se dogodi i da pešak uopšte nije posedovao mobilni telefon - objasnio je Okanović i zaključio da bi po onome što smo videli na snimku kazana za vozača morala da bude između ostalog 60 dana zatvora, a za devojku je 2.500 dinara. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija