• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

03.05.2022

12:46

DANAS SAHRANA TRAGIČNO STRADALOG TINEJDŽERA Danilo se spremao za Uranak, a ubio ga traktor

D. K.

Vesti

DANAS SAHRANA TRAGIČNO STRADALOG TINEJDŽERA Danilo se spremao za Uranak, a ubio ga traktor

Podeli vest

Sedamnaestogodišnji Danilo Petrović iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana, koji je poginuo 30. aprila, biće sahranjen danas. Kako je objavila porodica, sahrana će biti obavljena u 14.30 sati na seoskom groblju.

Tinejdžer je stradao kada se traktor kojim je upravljao bez vozačke dozvole, prevrnuo na šumskom putu na mestu zvanom Sip, par kilometara daleko od Zaplanjske Toponice.   Nesreća se dogodila oko 18 sati kada se Danilo vraćao kući sa mesta gde je sa svojim drugovima ostavio piće i namirnice za prvomajski uranak.  Poljoprivredno vozilo je sletelo sa uzanog puteljka u šikaru, prevrnulo se a glava nesrećnog mladića ostala je pod zadnjim točkom usled čega je zadobio smrtonosne povrede.

Foto: D. K.

Umrlica Danilu Petroviću

Njegov deda Dragan kazao je da mu je branio da bez njegove dozvole upravlja traktorom ali da je dečak iskoristio njegovo odsustvo da ga odveze.

- Hiljadu puta sam rekao:"Ne Danilo, ne diraj traktor! Tri puta ga je već uzimao bez moje dozvole, četvrti put je bio koban. Ostadoh bez mog milog unuka, vrednog i dobrog dečaka. A, samo je hteo da ugodi svojim prijateljima i pomogne im oko prvomajskog uranka. Takav je on bio, kad bi nešto rekao, držao bi reč po svaku cenu –  rekao je  ožalošćeni čovek.

Nesreća se dogodila na oko tri kilometra od sela na mestu zvanom Sip gde je tinejdžer izgubio kontrolu nad poljoprivrednom mašinom.

- Došao je neki Danilov drugar i tražio da on pođe sa traktorom da oteraju piće i ostalo što im treba za prvomajski uranak. Rekao sam mu da njegov deda ima dva, pa neka ih on vozi. Međutim, taj dečko je kazao da će zakasniti ako čeka na svoje traktore, pa da zato zove Danila. Krekao  sam mu da ću ih ja odvesti ako treba, i otišao da kupim gorivo.Međutim, Danilo me je pozvao i kazao da su našli traktor i da ne žurim. Nisam ni slutio da je on uzeo naš traktor. Otišao sam u njivu da okopam luk, nakon čega sam sa jednim prijateljem svratio u seosku prodavnicu. Video sam kad je prošlo sanitetsko vozilo a zatim i policija, odmah sam shvatio da se neko zlo dogodilo. Krenuo sam tim putem za njima i video neku gužvu, jedan komšija mi je prišao i obavestio  da mi je unuk stradao – priča Dragan brišući suze.

Foto: D.K.

Deda Dragan Petrović

Kaže da ga je voleo više od svega te da su se Danilu i njegovoj mlađoj sestri maksimalno posvetili nakon što su im se roditelji razveli.

- Sve smo mu želje ispunjavali a voleo je volan više od bilo čega. Otac mu je kupio motor, ali vozio je malo brže, pa mu je zabranio da ga koristi. Terao me je da mu kupim traktor, pre dve godine sam ga poslušao ali mu nikada nisam davao da njime upravlja sam. Kad bismo zajedno išli do njive, pustio bih ga da vozi ali sam ga uvek upozoravao da ga ne uzima bez mene. Međutim, voleo je da se napravi važan, da ga drugari vide – vajka se očajni čovek.

Dodaje da se nadao da će unuk završiti školu, oženiti se i ostati na porodičnom imanju.

- Učio je za konobara u Leskovcu, imao je i neku devojčicu, imao je običaj da se šali i priča da će se oženiti. Govorio sam da to ne radi, da mu je rano, a on bi se smejao i priznavao da se sa mnom i mojom suprugom Stanom samo šali.  Sad smo ga izgubili, ostaje nam samo da ga celog života žalimo – zaključuje Dragan.

 Danila i njegu mlađu sestru odgajao je otac Saša sa svojim roditeljima jer ih je majka napustila pre nekoliko godina.

- Nije bio sam, deca iz celog sela su išla sa njim. Ispred njega je išao još jedan traktor, nosili su stvari da slave Prvi maj. Deca ko deca, ko bi njih sprečio da urade ono što hoće. Unuk mi je bio zlatan, naša uzdanica. Za dva meseca je trebao da proslavi osamnaesti rođendan, unapred smo se veselili. Sve bismo za njega dali, sve smo mu činili. Ne znam kako ćemo ovo preživeti – jadikovala je Danilova baka Stana.

Foto: D. K.

Baka Stana

Komšinica Slavica Nikolić među prvima je stigla u porodičnu kuću Petrovića da im se nađe u najtežim trenucima.

- Celo selo je zanemelo, nedavno se nešto slično desilo, stradao je jedan dečko i još se nismo oporavili od te tragedije a ono ode i Danilo. Pa to je bilo jedno milo dete, vredno, svima bi pomagao, uvek bi se svakome našao. Pomagao je porodici, oni su sve nade u njega polagali, ne znam kako će se oni  nositi sa takvim gubitkom, kad smo mi kao komšije toliko potrešeni – kazala je Slavica.

Foto: D. K.

Komšinica Slavica Nikolić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija