• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2022

15:37

PROCENILI DA JE BEZOPASAN, A ON UBIO OCA, MAJKU I DEDU! Centar za socijalni rad napravio fatalanu grešku!

Privatna arhiva

Vesti

PROCENILI DA JE BEZOPASAN, A ON UBIO OCA, MAJKU I DEDU! Centar za socijalni rad napravio fatalanu grešku!

Podeli vest

Ministarstvo za brigu o porodici oglasilo se povodom slučaja Ilije G., koji je pre mesec dana izvršio trostruko ubistvo i konstatovalo je da je bilo greški i propusta u radu socijalnih službi, što je dovelo do tragedije

Ilija G. (21) zaklao je, kako se sumnja, majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87) u mestu Kulinovci u Čačku 9. aprila, a Ministarstvo za brigu o porodici konstatovalo je da je bilo greški i propusta u radu socijalnih službi, što je dovelo do tragedije

Podsetimo, krvavom piru prethodilo je maltretiranje koje je porodica proživljavala od strane Ilije. Tako ga je otac prijavio policiji 10. jula 2021. godine za nasilje i tvrdeći da Ilija konzumira narkotike, a da problemi u porodici nastaju kada on nema novca za kupovinu droge. Tada je Ilija otišao na lečenje, na odeljenje psihijatrije u Čačku, a zatim je u bolnici "Dr Laza Lazarević" proveo dva meseca, posle čega je u Centru za socijalni rad obavljen razgovor sa njim i njegovim roditeljima, a radnici Centra su procenili da "Ilija nije opasan po okolinu, odnosno da ne postoji rizik od ponavljanja sličnih situacija i da nema potrebe za određivanje mera zaštite od nasilja u porodici".

Foto: Privatna arhiva

Ilija G.

Nažalost, 10 meseci kasnije Ilija G. je nožem zaklao majku, oca i nepokretnog dedu. Nakon zločina je pobegao, ali je ubrzo uhapšen i odveden u Specijalnu zatvorsku bolnicu.

Povodom ovog slučaja oglasilo se i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju u kom je navedeno da je došlo do propusta.

- Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, po službenoj dužnosti, a u skladu sa zakonom, izvršilo je nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad grada Čačka u vezi nasilja u porodici koje je izvršio I. G. iz Čačka, a koje je rezultiralo smrću troje članova porodice G. - stoji u saopštenju i dodaje se:

- Ministarstvo je sačinilo izveštaj u kome je konstatovano da stručni radnici Centra za socijalni rad grada Čačka u vršenju poslova zaštite od nasilja u porodici G. nisu postupali u potpunosti u skladu sa zakonom i standardima stručnog rada.

Iz ministarstva je naloženo da se utvrdi da ima elemente disciplinske odgovornosti.

Foto: I.M.

Sahrana zaklane porodice

- Zbog navedenih propusta Ministarstvo je izdalo naloge direktoru Centra za socijalni rad grada Čačka. Između ostalog, naloženo je da direktor, u skladu sa svojim ovlašćenjima iz zakona koji reguliše radne odnose, pokrene postupak i utvrdi da li u postupanju stručnih radnika koji su učestvovali u zaštiti porodice G. ima elemenata disciplinske odgovornosti i da o tome izvesti Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, u roku od 20 dana - navodi se u saopštenju ministarstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maya elijah

pre 1 godinu

pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Shira elijah, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao toliko čudan i ne razumijem što se događa, on je prepun od kuće do druge žene, toliko ga volim da i ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da budem siguran muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plačući i plačući tražeći pomoć, pričala sam o tome s njegovom obitelji ali nisam dobila odgovor. Tako mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Pričala mi je o čovjeku po imenu dr. Alaba, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao nebrojenim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa . Stvarno sam se uvjerio, brzo sam kontaktirao njegovu email adresu, dralaba3000@gmail.com ili njegov WhatsApp/viber na taj broj +1(425) 477-2744. Objasnim mu sve svoje probleme, rekao mi je da ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, a ja sam to rekla, rekao je da će se nakon 3 dana moj muž vratiti i početi moliti, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

Fikus

pre 1 godinu

Sve te "centre za socijalni rad" treba po kratkom postupku ZATVORITI i kompletno osoblje otpustiti pa onda od početka, rigoroznom selekcijom i odabirom zaposliti nove ljude koji će raditi taj posao. Ovi centri, kakvi su sada, su leglo javašluka, nerada, korupcije, neodgovornosti, lopovluka tako da ne služe ničemu osim da se zaposleni u njima grebu o državu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija