• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2022

10:29

NEMA OPRAVDANJA ZA NEODGOVORNO PONAŠANJE, NASTAVLJAMO POJAČANU KONTROLU SAOBRAĆAJA! Ministar Vulin apeluje na sve vozače!

Tanjug/Miloš Milivojević

Vesti

NEMA OPRAVDANJA ZA NEODGOVORNO PONAŠANJE, NASTAVLJAMO POJAČANU KONTROLU SAOBRAĆAJA! Ministar Vulin apeluje na sve vozače!

Podeli vest

Povodom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, ministar policije Aleksandar Vulin danas je ponovo apelovao na sve vozače da se odgovorno ponašaju u saobraćaju

- U prva četiri meseca ove godine, zbog vožnje pod dejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno više od 17.500 vozača, što je za 40 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok je zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci iz saobraćaja isključeno 850 vozača, što je za čak 60 odsto više u odnosu na prošlu godinu - naveo je Vulin.

Od početka godine, vozači pod dejstvom alkohola učestvovali su, kako je saopštio, u 1.019 saobraćajnih nezgoda, a vozači pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u 37 saobraćajnih nezgoda.

- Poražavajuće je da i pored stalnih upozorenja i apela, pojačane kontrole saobraćaja i sankcija i dalje postoje nemarni i neodgovorni ljudi koji sedaju za volan pijani ili drogirani. Duboko se zalažem da se onima koji pijani ili drogirani izazovu saobraćajnu nesreću sudi kao za pokušaj ubistva - istakao je ministar Vulin i naglasio da će zamoliti predsednika Vučića da iskoristi "svoj ogroman uticaj koji ima među srpskim narodom i apeluje na građane da se ponašaju odgovornije u saobraćaju".

Foto: AMSS kamere printscreen

Apel da se građani ponašaju odgovorno u saobraćaju

- Kao ministar unutrašnjih poslova lično ću zamoliti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koji ima najveći mogući autoritet među srpskim narodom da apeluje na naše građane da budu odgovorniji u saobraćaju - istakao je Vulin.

Praznici

Prema njegovim navodima, tokom nedavno završene akcije pojačane kontrole saobraćaja za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika, zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 2.608 vozača, od čega je čak 526 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Imali smo primer u Čoki gde je saobraćajna policija iz saobraćaja isključila tridesetčetvorogodišnjeg vozača koji je upravljao mopedom sa 3,59 promila alkohola u organizmu, dok je u Požegi iz saobraćaja isključen 46-godišnji vozač koji je upravljao putničkim vozilom sa 3,47 promila u organizmu.

- U službenim prostorijama zadržano je i 96 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Odmor i praznici nisu opravdanje da pijani sednete za volan

- Za ovako neodgovorno i nesavesno ponašanje nema opravdanja. Nema opravdanja da se ponašate neodgovorno prema drugim učesnicima u saobraćaju, a posebno ne prema svojoj deci. Odmor i praznici nisu opravdanje da sednete za volan pijani - rekao je Vulin.

- U utorak, u Obrenovcu, čovek je sa 0,98 primila alkohola u organizmu izazvao saobraćajnu nesreću, njegovo dete starosti sedam godina zadobilo je teške telesne povrede. Zbog nemarnosti i vožnje pod dejstvom alkohola, možete da izgubite ono što je najvrednije, dete. Razmislite o tome. Saobraćajna policija će i u narednom periodu nastaviti da sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja na svim putnim pravcima - poručio je Vulin.

Pojačana kontrola saobraćaja

Pripadnici Uprave saobraćajne policije do 10. maja ove godine sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, a sprovodi se u trideset evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope - ROADPOL.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Do 10. maja pojačana kontrola saobraćaja



Takođe, u sklopu ove akcije, u subotu, 7. maja, biće realizovana i akcija pod nazivom "Alcohol and Drugs Marathon”, kada će tokom 24 časa u kontroli saobraćaja neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za otkrivanje prisustva alkohola i psihoaktivnih supstanci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DOBRA VEST ZA VOZAČE!
Društvo

DOBRA VEST ZA VOZAČE!

Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, kažu iz JP ''Putevi Srbije''

04.05.2022

20:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija