• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/blic.rs

09.05.2022

10:29

KOLIKO JE KOŠTALO UBISTVO U NOVOM BEOGRADU? Evo šta je policija pronašla u "štek stanu" osumnjičenog

printscreen

Vesti

KOLIKO JE KOŠTALO UBISTVO U NOVOM BEOGRADU? Evo šta je policija pronašla u "štek stanu" osumnjičenog

Podeli vest

Kraljevčanin Stefan M. (21) uhapšen je zbog sumnje da je ubio vlasnika kafića "Ritual" Luku Žižića (37) u Novom Beogradu. Tokom pretresa njegovog stana pronađeno je nekoliko hiljada evra, te se spekuliše da je to novac kojim mu je plaćena likvidacija

Veruje se i da ubica na trotinetu Žižića nije ni poznavao, već da je unajmljen da izvrši likvidaciju, policija još uvek vodi istragu, te se traga za nalogodavcem ali i za još jednim saučesnikom koji mu je kako se sumnja pružao logistiku. 

Foto: Informer

Kafić u kom se ubistvo dogodilo

Naime, sumnja se da je ubistvo Žižića košatalo nalogodavca svega nekoliko hiljada evra, koliko je navodno, nađeno pretresom stana u kom je boravio osumnjičeni Stefan. Pored te sume nalogodavac je verovatno imao posrednika koga je takođe morao da platio kako bi obezbedio "štek stan" ubici u Kraljevu, u kom se krio do hapšenja. 

Prema nezvaničnim saznanjima, u stanu uhapšenog Kraljevčanina pronađena je droga i nekoliko hiljada evra, a kako se veruje to je novac koji mu je isplaćen nakon likvidaciju vlasnika kafića.

- Da je samo egzekutor koji je bio unajmljen da izvrši zločin bilo je jasno čim je otkriveno ko je. U pitanju je mladić koji iza sebe ima samo nekoliko krivičnih dela - krađe, dilovanje droge, napad na službeno lice, krađu vozila, nanošenje teških telesnih povreda. Veruje se da on Žižića nije ni poznavao, već da je unajmljen da izvrši likvidaciju - objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Foto: printscren

Umrilica ubijenog 

Međutim, ko je nalogodavac zločina, to za sada nije poznato.

- Proverava se da li je u pitanju "veza iz Crne Gore" odakle je Žižić rodom. U Beogradu, prema do sada poznatim informacijama, Žižić nije imao nikakve veze sa kriminalom - držao je lokalni kafić sa bratom i vreme najčešće provodio u njemu - navodi izvor.

Upravo tu lokaciju i ubica je izabrao za izvršenje zločina. Kobnog dana, kako se sumnja, osumnjičeni je više puta na električnom trotinetu prošao kraj kafića u kom je Luka sedeo sa bratom, kumom i prijateljima.

Foto: printscreen

Ubici pala kaciga tokom rvanja

U jednom trenutku trotinet je sakrio u žbunje, a on je u radnom odelu i sa maskom na licu ušao u lokal i zatražio da ode do toaleta. Par sekundi kasnije izašao je sa rukavicama na rukama i pištoljem i zapucao pravo u Žižića. Izrešetani mladić pao je mrtav, dok su njegov brat, kum i prijatelji skočili na ubicu, oteli mu oružje, skinuli rukavice i počeli da ga tuku.

Ceo zločin, a potom i okršaj snimile su sigurnosne kamere. Međutim u jednom trenutku, iskoristivši momenat dok su prijatelji smirivali brata ubijenog, ubica je, iako sav krvav, ustao i pobegao u pravcu Save.

- Kako je odatle pobegao do Kraljeva, i ko mu je u tome pomogao još je predmet istrage. Ali prema nezvaničnim informacijama, vlasnik "štek stana" nije ni znao ko se u njemu skriva. Njega je navodno pozvao jedan poznanik i pitao ga da li mu je stan slobodan da se tu njegov prijatelj "skloni na par dana" - rekao je sagovornik za medije.

Foto: Informer

Stefan M osumnjičen za ubistvo

Upravo u ovom "štek stanu" policija je pronašla pucača, koji je identifikovan na osnovu snimaka s kamera, ali i brojnih DNK tragova koji su ostali na mestu zločina.

U stanu je pronađena droga i nekoliko hiljada evra.

Osumnjičeni je u petak saslušan, međutim odlučio je da se brani ćutanjem. zatražen je njegov pritvor zbog straha od bekstva, ponavljanja krivičnog dela, uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija