• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

12.05.2022

12:39

POČINJE SUĐENJE UBICI IZ KOTEŽA! Brutalno je ubio svoju baku, otac ga se odrekao: NEĆE MI BITI ŽAO KADA GA OSUDE, NIJE VIŠE MOJ SIN!

printscreen

Vesti

POČINJE SUĐENJE UBICI IZ KOTEŽA! Brutalno je ubio svoju baku, otac ga se odrekao: NEĆE MI BITI ŽAO KADA GA OSUDE, NIJE VIŠE MOJ SIN!

Podeli vest

Danas u Višem sudu u Beogradu počinje suđenje Davidu Dudići (24), okrivljenom za ubistvo svoje bake Desanke Dudić (70)

Ubistvo za koje je Dudić okrivljen dogodilo se u decembru prošle godine u Desankinom stanu u Kotežu. Žena je do smrti brutalno mučena, davljena, ubadana šrafcigerom i nožem po glavi i grudima.

Foto: Printscreen Instagram

David Dudić

U ovom slučaju je kao svedok pozvan i Đorđe Dudić, Desankin sin, odnsono Davidov otac.

 

- Jedino što mi je bitno je da bude osuđen, da ne predstavlja opasnost za okolinu. Moj stav je da zločinci treba da budu na mestu na kom zaslužuju, jer opasni ljudi ne treba da šetaju na slobodi sa ljudima koje ugrožavaju - rekao je za medije Đorđe pred početak suđenja.

On je istakao da je zbog zverstva koje je počinio Davida izbrisao iz života i da neće imati saosećanja dok ga bude gledao na optuženičkoj klupi.

- Teško mi je zbog onoga što se desilo, a zbog toga što je će sedeti na optuženičkoj klupi nije. Ne znam kako ću se osećati kad ga budem video tamo, to će biti tamo mene i ne zanima, zanima me samo da ne bude na slobodi i da ne ugrožava druge - navodi Dudić.

Činjenicu da je njegova majka ubijena zverski iz nečije obesti, da je umirala u najtežim mukama ništa ne može da promeni, ali je adekvatna kazna za počinioca, iako je njegov sin, kaže, neka vrsta utehe kojoj se nada.

- Desilo se to što se desilo, nema tu sad šta... Vremenom vi to, nije da prihvatate lakše, ali počnete da živite sa tim. Sada samo želim kaznu za njega - navodi.

Foto: printscreen facebook

Desanka Dudić

Kako kaže, možda je sam načinio kobnu grešku kada je prihvatio Davida kao sina kada se pojavio u njegovom životu.

- Dečka sam pokušao da prihvatim i to mi je bila najgora odluka, kobna greška, jer sam pokušao da prihvatim nekoga koga ne poznajem. Kad sam video da on nije kako treba, možda nije trebalo da se trudim, da mu pomažem. Ne znam, ne može čovek za takve stvari ni da bude pametan, jer da zna gde će da padne, čovek bi seo - priča Đorđe.

On dodaje da njegov sestrić Stefan, pred čijim se očima zločin desio, neće dolaziti u sud.

- Stefan je povređen, i dalje ne može da hoda. Dolazio je tužilac kod njega i uzeo je izjavu, tako da se on neće pojavljivati na ročištima - zaključio je Đorđe.

Podsetimo, David Dudić je uhapšen zbog sumnje da je kobnog dana došao u Desankin stan i započeo svađu, da bi na kraju nesrećnu ženu davio i ubadao nožem i šrafcigerom.

Svemu je svedočio Desankin drugi unuk, a Davidov brat Stefan, koji je zbog teške povrede nogu bio vezan za krevet i nije uspeo da pomogne nesrećnoj ženi.

Kada su Đorđe i policija stigli na lice mesta Desanka je već bila mrtva, a David se mirno predao.

 

Na saslušanju u tužilaštvu se branio ćitanjem.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija