• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/T.I.

13.05.2022

11:50

DRAKULI I POMAGAČIMA SKORO 10 GODINA ROBIJE, JOVANOVIĆ OSLOBOĐEN! Tužilaštvo najavio žalbe, kazne nisu dovoljno oštre?

Vesti

DRAKULI I POMAGAČIMA SKORO 10 GODINA ROBIJE, JOVANOVIĆ OSLOBOĐEN! Tužilaštvo najavio žalbe, kazne nisu dovoljno oštre?

Podeli vest

Veće Višeg suda u Beogradu osudilo je Marka Drakulu na tri i po godine zatvora za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju

Drakula je oslobeđen optužbi za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja. Takođe, njemu je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Drogooptuženi Marjan Dimitrijevski je za krivična dela nedozvoljeno nošenje oružja i falsifikovanje isprava osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i šest meseci, i takođe mu je produžen pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne.

Nemanja Milutinović je osuđen za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja na kaznu zatvora od dve godine i šest mesci i njemu je sud ukinuo pritvor jer je on kaznu već odslužio u pritvoru u kojem je više od tri godine.

Nikola Jovanović je oslobođen od optužbi za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja i ukinut mu je pritvor.

Postupajuća sudija Ivana Ramić je prilikom donošenja odluke cenila da su optuženi ranije osuđivani, kao i da Dimitrijevski i Milutinović nisu negirali optužbe.

Ovo je prvostepena presuda na koju je tužilac već najavio žalbu nezadovoljan visinom kazne i oslobađajućom presudom. Pravosnažnu presudu doneće Apelacioni sud.

 
Pokušali da otruju škaljarca Jovana Vukotića 

 

Okrivljeni su prvobitno bili uhapšeni i optuženi za pripremu ubistva Kotoranina Jovana Vukotića, planom da ga otruju dok je bio u ekstradicionom pritvoru u Okružnom zatvoru 2019, ali je Viši sud u Beogradu krajem oktobra 2021. godine odbio ovu optužbu, nakon što je Apelacioni sud dva puta ukidao odluke o potvrđivanju optužnice protiv njih i vraćao ih na ponovno razmatranje.

Foto: Informer

Jovan Vukotić


Pošto je ova optužba odbijena njima se sudi za krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

Drakula je na početku suđenja, a i u završnim rečima, negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, kao i napad na policajca prilikom hapšenja.

Prema, sadašnjoj optužnici, okrivljeni se terete da su obučeni u policijske uniforme, presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu.

Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Vukotić je početkom februara 2020. godine izručen Crnoj Gori, a u medijima se pominjao kao "visoko rangirani pripadnik ''škaljarskog klana''”.

Podmetnuo eksploziv ispod poršea Lazara Vukićevića
 

Više javno tužilaštvo u Beogradu 7. aprila je podiglo novu optužnicu protiv Drakule zbog sumnje da je 7. oktobra 2019. godine pokušao da ubije Lazara Vukićevića, kada je na Vračaru pod njegov porše postavio eksploziv.

Vukičevića su međum godinu dana kasnije ubili pripadnici grupe Veljka Belivuka u kući u Ritopeku.

Optužnica je podneta Višem sudu na potvrđivanje, po kojoj se Drakuli na teret stavljaju krivična dela tesko ubistvo u pokušaju, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i teško delo protiv opšte sigurnosti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija