• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

18.05.2022

16:09

SNIMAK TORTURE KLJUČNI DOKAZ! Na snimku se čuje kako Nikolov TUČE I PSUJE lekara roba, on MOLI I JAUČE!

Vesti

SNIMAK TORTURE KLJUČNI DOKAZ! Na snimku se čuje kako Nikolov TUČE I PSUJE lekara roba, on MOLI I JAUČE!

Podeli vest

Dvadesetominutni zvučni zapis stravične torture koju je niški lekar J.G. (66) pretrpeo od strane, kako tvrdi Više javno tužilaštvo u Nišu Nebojše Nikolova (48), emitovan je danas pred Višim sudom u Nišu

To je urađeno u sklopu dokaznog postupka protiv Nikolova i njegove nevenčane supruge Dragane  Petrović (32), koji se terete za trgovinu ljudima. Oni su optuženi da su dve godine držali u ropskom položaju uglednog niškog kardiologa, uzimali mu sav novac, terali ga da spava na ulici i fizički ga i psihički zlostavljali.

Audio snimak do koga je Više javno tužilaštvo došlo veštačenjem telefona Nebojše Nikolova stravično je svedočanstvo psihičke i fizičke prinude koju je on primenjivao u odnosu na svoju žrtvu kako bi mu uzeo sav novac. Potresan zvučni zapis nastao je u vozilu, a napravio ga je Nikolov dok je tukao i mučio bespomoćnog lekara. 

Na snimku se čuje kako Nikolov zahteva od J.G. da mu kaže od koga je sve naplatio svoje usluge i pozajmio novac, jer ga sumnjiči da je deo sume sklonio od njega. Jasno se čuju brojni udarci i jaukanje šezdesetšestogodišnjaka koji svog mučitelja moli da prestane da ga tuče.

- Šta jao, gde su pare? Sad ću sve kosti da ti polomim! Pričaj dok te nisam umrtvio. Pričaj, brojim do 10, posle će biti kasno. Sad ćeš da se setiš i kad si se rodio, j.... li te u usta! Šutiraću te po rebrima, dosta si mi uništavao život! Govori j..... li ti sve! Pričaj od koga si pare uzimao, što me teraš da te unakazim? Govori, ću te povredim! Daj mi imena ljudi od kojih si uzeo pare. Govori, ću te ubijem budalo, ne teraj me. Kurvo, lažeš, sram te bio. Pričao sam svima da si najbolji lekar, da imaš pacijente a ti mi ovako vraćeš – govori Nikolov na snimku. 

Njegove reči praćene su udarcima i zapomaganjem lekara koji ga ubeđuje da nema novca.

- Nemoj to da radiš, jaoooo ! Kažem ti da nemam, jao, jao! Zašto mi to radiš, jao, muka mi je povraćaću! Nisam dinar uzeo za sebe u oba deteta ti se kunem, sve sam dao vama. Sve vreme si sa mnom, znaš šta uzimam. Nemam ni dinar čoveče, kako mi ne veruješ, nisam dinar sklonio od tebe.

Na pitanje sudije Mirka Draškovića da prokomentariše snimak, Nikolov je odgovorio da snimak jeste autentičan ali da stvari nisu onakve kakve izgledaju.

Moj kum Goran Damnjanović, načelnik klinike za interne bolesti u Vojnoj bolnici i moj kum, me je opomenuo da lekar uzima mito, a ja sam mu obećao da ću to proveriti. Udarci koji se čuju su po torbi, ja sam se sa njim unapred dogovorio da predstavimo kao da ga tučem da bih snimak poslao Damnjanoviću i dokazao mu da sam ga kaznio. Nikada oštećenog nisam udario – tvrdio je Nikolov.

Na drugim snimcima koje je po nalogu tužilaštva napravila policija tokom tajnog praćenja Nikolova i njegove žrtve, čulo se kako Nebojša daje instrukcije J.G. da pozajmljuje novac od svojih prijatelja.

- Pozovi ga, kaži da ćeš da mu se odužiš, da ćeš da odradiš. Kaži mu da je situacija loša, da ti treba 400 evra, da ćeš do 5. da mu vratiš – govori Nikolov. A, koliko je J.G. bio očajan svedoče njegove reči koje je uputio prijatelju koji mu nije dao pozajmicu.

- Dabogda dobili infarkt, zaglavili bolnicu! Svima sam pomagao, sad meni treba pomoć! – čuje se na snimku.

Zatim se čuje glas J.G. kako od drugog prijatelja pokušava da izmoli novac, dok mu Nikolov suflira šta da kaže.

Moraš da mi pomogneš kako znaš! Napravio sam glupost, čovek mi je dao za operaciju 850 evra, ja sam to prosledio "gore", pare su uzeli, ali nisu ništa uradili. Molim te, taj novac moram da večeras vratim, ako ti nemaš daj da tražimo od nekog drugog ko ima. Vraćam za 20, 30 dana. Ti si mi ostao jedina nada, ne mogu više, dece mi! Obratio sam ti se kao bratu za pomoć! – molio je lekar.

Emitovani su i snimci komunikacije između J.G. i Dragane Petrović na kojima se čuje kako on moli da bude pušten na petnaest minuta kod njih u stan, jer je po njihovom nalogu boravio na ulici. Na jednom od njih se ona čuje dok žrtvu obaveštava da ga traži zajmodavac i preti da će ga prebiti.

Duguješ čoveku pare, ti si jedna debilčina. Daj bože da ti otkine glavu kao vrapcu, daj Bože šta pre – govori ona.

Kao dokaz tužilaštva prezentovane su i fotografije na kojima se vidi da lekar stoji ispred i leži na stepeništu zgrade u kojoj je stan Nikolova i Dragane.

Nebojša je više puta u toku suđenja zaplakao, žalio se da ne dobija adekvatno lečenje ni u niškoj bolnici te optuživao policiju za torturu tokom hapšenja ali i za navodnu nameštaljku. Njegova supruga je zatražila da budu pušteni iz pritvora ističući da oni nisu "najveći kriminalci", a posebno zbog, kako je istakla, lošeg uticaja pritvora na zdravlje njenog muža.

Žrtva zlostavljanja nije saslušavana pred sudom jer su veštaci ustanovili da pati od trajne psihičke poremećenosti kao posledice oštećenja mozga.

Protiv Nikolova se vodi još jedan postupak pred Višim sudom i to za podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja vojnog lekara Gorana Damnjanovića, koji je priznao navode optužbe. Između ostalog Damnjanović je priznao da je Nikolova koji nije bio vojni  osiguranik, pregledao osam stotina puta iako je svaki put ustanovio da nema zdravstvenih problema te da mu je da EKG aparat, vlasništvo vojne bolnice.

Suđenje Nikolovu i njegovoj supruzi biće nastavljeno emitovanjem druge serije snimaka koji argumentuju navode tužilaštva.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija