• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

23.05.2022

14:36

ŠOKANTNA TVRDNJA PORODICE STRADALOG DOLJEVČANINA! Za Željkovu smrt sudi se POGREŠNOM ČOVEKU!

Vesti

ŠOKANTNA TVRDNJA PORODICE STRADALOG DOLJEVČANINA! Za Željkovu smrt sudi se POGREŠNOM ČOVEKU!

Podeli vest

Nikola Perić iz Šainovca, deda Željka Ristića (19) koji je 28. decembra 2020. godine smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći u ovom deljevačkom selu, zbog čega se pred Višim sudom u Nišu vodi krivični postupak protiv Miodraga Perića (39, kazao je danas da se sudi pogrešnom čoveku

Najveću grešku napravio je tužilac jer nije odmah uzeo snimke kamera sa raskrsnice kojom se kretalo vozilo koje je usmrtilo mog unuka. Kasno je da se sad analiziraju DNK tragovi, smatram da je optužen pogrešan čovek, čvrsto stojim iza ove tvrdnje – kazao je nakon današnjeg glavnog pretresa Perić.

Željkov deda ovako je reagovao nakon što je Viši sud usvojio zajednički predlog Višeg javnog tužilaštva i Milana Petrovića, branioca optuženog Miodraga, da se veštače DNK tragovi iz vozila kako bi se ustanovilo gde su u momentu nesreće bili Perić i njegov prijatelj Marko Disić.

Na taj način bi trebalo da se provere navodi Miodraga Perića koji od početka suđenja tvrdi da je  Disić žrtva jer je navodno iskoristio njegovo pijanstvo da bi ga optužio za saobraćajnu nesreću koju je on izazvao.

Nikola ističe da želi da se sazna prava istina o nesreći koja je razorila njegovu porodicu.

- U našoj kući nema više muzike, nema belog veša u vešernici, nema sveta…. Samo smo njega imali, nemamo naslednika, ovo je velika tragedija, ne samo za našu porodicu već za čitavo društvo koje je izgubilo jednog divnog mladića – rekao je potrešeni čovek.

Foto: Informer

Nikola Perić

Željkov otac Dejan Ristić se složio sa Nikolinom tvrdnjom da je kasno za DNK analize.

Mislim da je sve ovo sada samo odugovlačenje, kupovina vremena… Sve je ovo za nas veoma teško, ovo odugovlačenje nas povređuje. Nestrpljivo čekamo da se završi suđenje, da saznam ko mi je ubio dete – rekao je Ristić.

Foto: Informer

Dejan Ristić

Sudija Višeg suda Mirko Drašković izdao je naredbu forenzičarima Policijske uprave u Nišu da u najkraćem mogućem roku obave DNK analizi i dostave nalaz i mišljenje kome pripadaju četiri grupe bioloških uzoraka izuzetih prilikom uviđaja nesreće 29. decembra 2020. godine. Međutim, izrazio je sumnju da će ovo veštačenje odgovoriti na ključno pitanje da li je na mestu vozača u trenutku nesreće bio optuženi Perić ili, kako on tvrdi, njegov prijatelj Disić.

Nesporno je da su u kolima bili okrivljeni Perić i svedok Marko Disić. Na osnovu svedočenja imamo saznanja da su menjali svoje položaje što utiče i na DNK tragove. Normalno je da će biti Perićevih tragova jer je on vlasnik vozila. Imajući u vidu iskaz Disića da je pridržavao volan te da je izvlačio Miodraga iz vozila, očekivano je da će se naći i njegovi biološki tragovi. Međutim, s obzirom na to da su i tužilaštvo i odbrana zatražili veštačenje DNK tragova, prihvatiću ovaj predlog – kazao je Drašković.

Na današnjem glavnom pretresu veštak neuropsihijatar trebalo je da iznese dopunu veštačenja u vezi uticaja alkoholisanosti na izmenu stanja svesti optuženog Perića. Međutim, s obzirom na to da su njen nalaz i mišljenje tek danas uručeni odbrani i tužilaštvu, oni su zatražili rok da se upoznaju sa ovim dokumentom pa je suđenje odloženo za 22. jul.

Foto: Informer

Mesto na kom je nastradao Željko

Perić se tereti za  teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Kako je navelo tužilaštvo, on je vozio sa 2.27 promila alkohola u krvi, brzinom od 70 km/h na delu puta gde je ograničenje 50, usled čega je vozilom prešao u suprotnu traku i udario pešaka koji se kretao desnom stranom.

Nesrećni mladić je je zadobio teške povrede glave i vrata, kičmene moždine, grudnog koša, oba plućna krila i ekstremiteta usled kojih je preminuo na licu mesta. Perić, inače vozač doljevačke Hitne pomoći, se zatim svojim vozilom udaljio sa mesta nesreće, a pronađen je na Klinici za toksikologiju UKC Niš gde mu je pružana pomoć zbog teškog pijanstva. 

Očekivalo se da će se istina saznati zahvaljujući snimcima nadzornih kamera ali su prema tvrdnjama tužilaštva, oni nejasni i ne mogu se upotrebiti za identifikaciju vozača automobila koji je usmrtio Željka.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija