• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.05.2022

13:55

SNIMAK HAPŠENJE DILERA U JAGODINI! Pripadnici UKP-a i PU otkrili su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane ZAPLENJENO 500 BILJAKA  (VIDEO)

MUP Srbije

Vesti

SNIMAK HAPŠENJE DILERA U JAGODINI! Pripadnici UKP-a i PU otkrili su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane ZAPLENJENO 500 BILJAKA (VIDEO)

Podeli vest

Uhapšeni G. M. (49), K. M. (47), N. Ž. (38), D. S. (35) i J. S. (38) iz Jagodine sumnjiče se da su, kao članovi kriminalne grupe, uzgajali kanabis, proizvodili marihuanu, a potom je prodavali

Zajedničkom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Jagodini i Uprave kriminalističke policije, otkrili su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima, zaplenili oko 500 biljaka kanabisa i uhapsili pet osoba, osumnjičenih za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: MUP Srbije

Struja 

Policija je u kući koju koriste osumnjičeni i u kojoj je zatečen N. Ž, na spratu, u potpuno opremljenoj laboratoriji pronašla saksije sa stabljikama, kao i suvu materiju za koju se sumnja da je marihuana.

Takođe, u stanu G. M. pronađeno je gotovo 2,2 kilograma zelene materije nalik na marihuanu, a u stanu D. S. manja količina ove materije i amfetamina, kao i digitalna vagica za precizno merenje sa tragovima narkotika, dok je u stanu osumnjičene J. S. pronađeno oko 67,7 grama materije za koju se sumnja da je marihuana.

Foto: MUP Srbije

Upad u prostorije

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je čestitao pripadnicima policije na još jednoj uspešnoj akciji otkrivanja ilegalne laboratorije za proizvodnju marihuane i hapšenju članova grupe koji su se bavili proizvodnjom i prodajom narkotika.

Foto: printscreen

Aleksandar Vulin ministar unutrašnjih poslova

S obzirom na to da je organizator ove grupe i ranije osuđivan, ministar Vulin traži od Ministarstva pravde da pooštri kaznenu politiku prema višestrukim povratnicima u vršenju krivičnih dela.

„Pozivam pravosudne organe da pooštre kaznenu politiku i ne dozvole da kriminalci koji su više puta krivično osuđivani kaznu služe u kućnom pritvoru pod elektronskim nadzorom. Ovo je primer da takve ljude nanogica neće sprečiti da iz svoje kuće organizuju bilo kakvu kriminalnu delatnost, pa i proizvodnju i prodaju droge na ulici. Zahvaljujući predanom i posvećenom radu policija je pronašla još jednu ilegalnu laboratoriju za uzgoj marihuane i sklonila pet kriminalaca sa ulice. Kriminalcima i dilerima droge je mesto u zatvoru a ne u kućnom pritvoru iz kog mogu da nastave da organizuju svoj "posao" i da truju našu decu. Svaka zaplena droge je velika pobeda za nas, ali pobeda je i kada i jednog kriminalca sklonimo sa ulice. Zato tražim od Ministarstva pravde da strožije kažnjavaju višestruke povratnike u vršenju krivičnih dela i time učine našu zemlju bezbednijom i sugurnijom", izjavio je ministar Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija