• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.05.2022

13:49

ZAPLENJENA GOMILA FUNTI I SAT OD 60 HILJADA EVRA! Naravno, vozač "Ferarija" carinicima nije imao "NIŠTA" da prijavi (FOTO)

Uprava Carina

Vesti

ZAPLENJENA GOMILA FUNTI I SAT OD 60 HILJADA EVRA! Naravno, vozač "Ferarija" carinicima nije imao "NIŠTA" da prijavi (FOTO)

Podeli vest

Carinici svakodnevno otkrivaju pokušaje krijumčarenja gotovog novca, koji putnici, bez obzira što im je poznat propis o obavezi prijavljivanja suma iznad 10.000 evra, ipak ne prijavljuju, svesno rizikujući da im on bude oduzet u daljem sudskom postupku

Dva takva slučaja zabeležena su u proteklih nekoliko dana, kada je na prelazu Batrovci zaplenjeno 23.000 britanskih funti, dok je na prelazu Horgoš kod jednog putnika pored nešto manje od 14.000 neprijavljenih evra, pronađen i muški sat vredan oko 60.000 dolara.  

Foto: Uprava Carina

Funte

Prekršaj na Batrovcima otkriven je 26. maja 2022. godine kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen BMW britanskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 50-godišnji britanski državljanin.

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje i gotovom novcu koji nosi sa sobom, putnik je rekao da sem ličnog prtljaga kod sebe ima i oko 8.000 funti.

Foto: Uprava Carina

Funte

Tokom kontrole kod njega je pronađena 31.000 funti. Nakon što mu je vraćen dozvoljeni iznos u protivvrednosti 10.000 evra, zadržana je suma od 23.000 funti.

Dva dana ranije je na ulaznoj strani Horgoša za detaljnu kontrolu izdvojen ferari mađarskih registarskih oznaka, kojim je takođe sam putovao 40-godišnji mađarski državljanin. 

Foto: Uprava Carina

Ferari

Mada je i on tvrdio da nema ništa za prijavljivanje, u jednom od njegovih kofera među garderobom pronađeno je 3.900 bugarskih leva i 21.800 evra, ali i skupoceni muški ručni sat ''Ulysse Nardin'', čija je vrednost procenjena na oko 60.000 dolara. 

Foto: Uprava Carina

Zaplenjene pare i sat

Nakon što je putniku vraćen dozvoljeni iznos deviza, do okončanja prekršajnog postupka biće zadržano gotovo 14.000 evra i pomenuti ručni časovnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija