• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.05.2022

16:27

KORUMPIRANI PROFESORI SVE PRIZNALI! U ovoj visokoškolskoj ustanovi RANIJE BILO BASNOSLOVNIH KRAĐA NOVCA!

printscreen

Vesti

KORUMPIRANI PROFESORI SVE PRIZNALI! U ovoj visokoškolskoj ustanovi RANIJE BILO BASNOSLOVNIH KRAĐA NOVCA!

Podeli vest

Iako se prvobitno navelo da policija traga za još jednim profesorom koji je prema prvim informacijama navodno bio u bekstvu, ispostavilo se da je krenuo na put u Bosnu i Hercegovinu

U Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu danas i juče je saslušano 11 osoba, odnosno, profesora koje se sumnjiče da su vršili malverzacije u vezi sa polaganjem ispita u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija. 

Iako se prvobitno navelo da policija traga za još jednim profesorom koji je prema prvim informacijama navodno bio u bekstvu, ispostavilo se da je krenuo na put u Bosnu i Hercegovinu. 

- Nije bio u bekstvu, nego je krenuo na put u Bosnu i Hercegovinu, nije znao da će biti uhapšen, pa je vraćen i priveden na saslušanje. Svih 11 profesora je priznali, svi su ispitani i nije im određeno zadržavanje. S obzirom na to da su priznali i ispričali šta su radili - zadržavanje im nije određeno. Niko od njih nema dosije - rekli su iz Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu za Telegraf.rs.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu i Ministarstvom prosvete uhapsili su 11 osoba koje se sumnjiče da su vršile malverzacije u vezi sa polaganjem ispita u Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih strukovnih studija.

BIVŠI DIREKTOR OPLJAČKAO ŠKOLU ZA 7.000.000 EVRA! Evo zbog čega je uhapšen nekadašnji prvi čovek Beogradske poslovne škole!

  • Bivši direktor Beogradske poslovne škole (raniji naziv Beogradske akademije poslovnih i umetničkih strukovnih studija) Ilija Samardžić uhapšen je 2019. godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je opljačkao ustanovu koju je vodio za neverovatnih 781.000.000 dinara, odnosno oko sedam milina evra! On je do 2013. godine, u periodu kada je bio direktor, pravio fiktivne ugovore o poslovno-tehničkoj saradnji sa firmama u stečaju i potom im iz budžeta škole pozajmljivao milionske svote novca koji one nikada nisu vratile!

 

  • Beogradskoj poslovnoj školi ni nakon odlaska Ilije Samardžića nisu cvetale ruže. Na njegovo mesto došao je Đuro Đurović, koji je uprkos obećanjima da će sve promeniti, nastavio praksu svog prethodnika. Đurović je prvo sebi dodelio platu od neverovatnih 1.300.000 dinara, a potom i zaposlio svog sina Slobodana sa platom od 375.000 dinara, što je šest puta više nego što je primao bilo koji asistent. Kao šlag na tortu, ovaj bahati direktor je na Savetu škole za sebe tražio nagradu u iznosu od 32 miliona dinara ili u to vreme čak 264.000 evra. Zbog svih ovih malverzacija, i protiv Đurovića je pokrenut postupak pred Višim javnim tužilaštvom.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 1 godinu

Cestitsm ministru i policiji previse je korupcije u dravnim ustsnovama.Kads bi jos tuzilastva i sufovi radilk efikasno.Kako jemladom coveku.koji redovno zavrsi skolu legalno i onome ko nocem sve kupi fiplomu i radno mesto

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija