• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic.rs/Informer

28.05.2022

20:52

IMA NEKA TAJNA VEZA... Ranjavanja, ubistvo, paljenje lokala... Evo šta se sve povezuje sa UBIJENIM PERENČEVIĆEM, TU SE KRIJE I MOTIV LIKVIDACIJE!

printscreen

Vesti

IMA NEKA TAJNA VEZA... Ranjavanja, ubistvo, paljenje lokala... Evo šta se sve povezuje sa UBIJENIM PERENČEVIĆEM, TU SE KRIJE I MOTIV LIKVIDACIJE!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu intenzivno radi na rešavanju ove dve pucnjave u kojoj je Atanasković teško ranjen, a Perenčević ubijen

Pune tri nedelje od kada su u razmaku od četiri dana upucani mladić Goran Atanasković (21), poznatiji kao mali Goksi u Vinči i Luka Perenčević (28) na Banjici egzekutori još uvek nisu uhapšeni.

Prema informacijama koje se poseduju, istražni organi došli su do motiva zločina, a na identifikaciji pucača intenzivno rade.

Kako saznaje “Blic” Više javno tužilaštvo u Beogradu intenzivno radi na rešavanju ove dve pucnjave u kojoj je Atanasković teško ranjen, a Perenčević ubijen, a naložilo je policiji da prikupi dokaze koji će pomoći u rasvetljavanju zločina. Pregledaju se sigurnosne kamere, rade DNK veštačenja, a veštače se i bazne stanice kako bi pomoću njih bilo utvrđeno ko se u vreme pucnjava sve nalazio u blizini mesta zločina. U vezi sa tim, naložena su i saslušanja očevidaca, a tužilaštvo i policija polako sklapaju mozak ko je i zbog čega upucao ove momke.

Kako se nezvanično saznaje, istražni organi su došli do saznanja da je Luka Perenčević ubijen zbog poslova sa drogom, dok je u slučaju Gorana Atanaskovića u pitanju raniji sukob koji je imao.

Podsećanja radi, Atanasković (21) se i dalje nalazi u komi i na intenzivnoj nezi na Vojnomedicinskoj akademiji, gde mu se lekari svakodnevno bore za život.

Ranjavanje malog Goksija

Teško ranjeni mladić, upucan je 4. maja oko 23 sata od strane nepoznatog napadača sa kacigom na glavi, koji je nakon napada pobegao skuterom u nepoznatom paravcu, dok je istraga za njim i dalje u toku.

Kako se ranije pisalo, Mali Goksi je sa svojom braćom bio upleten u kriminalne poslove, jer se njegova dva brata bave distribucijom droge na području opštine Grocka.

Foto: Informer

Mali Goksi

Takođe, poznato je i to da je Mali Goksi imao debeo dosije sa čak 10 krivičnih prijava, i to prijave za nanošenje lakih telesnih povreda, krađe, nasilničko ponašanje, nasilje u porodici, uništenja i oštećenja tuđe stvari, i teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, dok je tokom 2021. godine i fizički nasrnuo na svoju majku koja ga je prijavila policiji za nasilje u porodici.

Tokom 2021. godine pokušano je lišavanje slobode Atanaskovića zbog sumnje o posedovanju narkotičkih sredstava koja prilikom pretresa nisu pronađena, s obzirom da se istih neposredno pre pomenute akcije “otarasio” – objasnio je izvor.

Ranjenom mladiću ovo nije prvi put da je napadan, jer su samo pre mesec i po dana na njega u obližnjoj kladionici nasrnula tri muškarca sa maskama na glavama, koji su ga, isto u potiljak, ranili sekirama, ali nakon čega nije zadobio ozbiljnije povrede, dok mu je nakon toga, ulazak u kladionicu zabranjen.

Dok komšije imaju podeljeno mišljenje o ranjenom Goranu, njegova majka je ranije govorila kako je njen sin bio kao i svaki drugi mladić, voleo je da se potuče, da upada u svađe, ali ništa toliko ozbiljno da bi neko pokušao da ga ubije.

On je šećeraš, prima insulin. Nije pio alkohol, nije se drogirao. Samo je jeo giros kada su ga upucali. Sin mi nije kriminalac, niti zelenaš, niti diler. Možda je greškom ranjen, ne znam šta da kažem – kazala je njegova majka tada.

Ubistvo u teretani

Pet dana kasnije, odnosno 9. maja, na bahat i bezobziran način u po bela dana, praktično ispred zgrade u kojoj mu porodica živi ubijen je Luka Perenčević. Ubica je maskiran u dostavljača hrane ušao u prostorije bokserskog kluba, gde je Luka bio sa trojicom drugova, prišao je i iz neposredne blizine ispalio u mladića šest hitaca, od kojih je on na licu mesta preminuo. Ubica se zatim dao skuterom u beg, a kako se sumnja, u blizini je imao spreman stan u kom se sakrio.

Foto: Z.I.

Ubijeni Luka Perenčević

Nekoliko incidenata, pa čak i jedno ubistvo, koje imaju veze sa Perenčevićem dogodili su se za relativno kratko vreme.

Ima neka tajna veza...

Sve je počelo od ranjavanja 2020. godine, kada je Luka, kako su tvrdili oštećeni, nožem izbo Petra i Uroša Rakočević.

Kako je R. R, otac ranjene braće, tada naveo, Luka im je prišao u kafiću, napao ih, da bi na kraju potegao i nož. Za mladića je rekao i da je bio “strah i trepet na Banjici” i da je maltretirao njegove sinove.

Nekoliko dana kasnije ubijen je FIlip Lepojević (18), drug Luke Perenčevića, a za to delo su okrivljena braća Uroš, Petar i Radovan Rakočević. Lepojevićevo ubistvo se, inače, dogodilo na otprilike 50 metara od mesta gde je likvidiran Perenčević.

Nakon ovog ubistva usledio je niz incidenata u kraju. Prvo je zapaljena piljara u vlasništvu Rakočevića, zatim cvećara njihove sestre i prostorije njihovog humanitarnog udruženja.

I kafić u vlasništvu ubijenog Perenčevića je izgoreo pre šest meseci, kao uzrok požara su navedene neispravne instalacije, mada u to upoznati sa situacijom sumnjaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!
Politika

Đilasova opozicija hoće građanski rat! Olivera Miletović: Nisu pomenuli pogrom, ali zato sarađjuju sa onima koji su nas bombardovali!

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije biće nastavljena danas u 10 sati raspravom o izboru predsednika parlamenta. Za predsednicu parlamenta predložena je Ana Brnabić, kojoj su tokom jučerašnje diskusije podršku najavili, između ostalih, Savez vojvođanskih Mađara i Jedinstvena Srbija. Jučerašnji rad Parlamenta obeležilo je nedopustivo i nevaspitano ponašanje opozicionih pripadnika. Šta će biti danas? Na ovu temu u "Info jutru" govorila je novinarka Olivera Miletović.

19.03.2024

08:59

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59