• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/blic.rs

05.06.2022

13:16

ZLOGLASNI IGOR SRBIN U STAKLENOM KAVEZU! U zatvoru našao čak dve devojke, DOBIJA LJUBAVNA PISMA

Vesti

ZLOGLASNI IGOR SRBIN U STAKLENOM KAVEZU! U zatvoru našao čak dve devojke, DOBIJA LJUBAVNA PISMA

Podeli vest

Norbert Feher, poznatiji kao Igor Srbin ili Igor Rus, koji služi doživotnu zatvorsku kaznu u Španiji, tokom boravka u zatvorima dobio je pisma od dve žene

Feher je postao poznat 2017. godine. Prvo je u Italiji za šest dana ubio tri osobe, a onda u Španiji još dvojicu čuvara i rančera. Uhapšen je u decembru iste godine.

Foto: Twitter/Notizie confermate

Tekst potpisa

Iako je poreklom iz Srbije, dobio je nadimak Igor Rus, a njegovo prkosno lice postalo je viralno.

Ove nedelje prebačen je u zatvor Estremera u Madridu, a boravci u dva galicijska zatvora poklopili su se sa počecima dve ljubavne veze sa ženama koje su mu slale pisma.

Španski mediji pišu da je u pitanju praksa koja je poznata u zatvorima u Španiji, ali koja nastavlja da iznenađuje s obzirom na dokazane brutalne zločine nekih zatvorenika.

Bivši vojnik Norbert Feher prebačen je u zatvor u Tejšeiru u decembru 2019. Ubrzo nakon toga pošta mu je donela iznenađenje: žena iz Valjadolida, koju je više privuklo njegovo lice nego zločini, poslala mu je pismo. Odgovorio joj je, a pismo je dobilo formu udvaranja.

- Nikada nije došla da ga vidi, ali su se čuli i telefonom - rekli su u zatvoru. Međutim, tokom razgovora su se i svađali.

Veza je trajala dok je boravio u zatvoru u Tejšeiru i nakon transfera u Duenas u avgustu 2020. A onda su u jednom trenutku, tokom njegovog boravka u zatvoru Palensija, raskinuli.

Nakon povratka u zatvor u Galiciji u maju 2021. godine i boravka u samici, istorija se ponovila. Bivši vojnik koji je ubio šestoricu muškaraca dobio je pismo od druge žene, koja je bila zainteresovana za njega. Njihova veza trajala je sve dok prošle nedelje nije prebačen u zatvor u Estremeri.

Foto: A1tv.net

Uhapšen u decembu pre pet godina

Ona ga je čak dva puta i posetila. Održavali su komunikaciju i sve je teklo glatko, kao i njegov jednogodišnji boravak u tom zatvoru, piše La Voz de Galicia.

Njegova volja da se preseli u madridski zatvor nema nikakve veze sa njegovom trenutnom sentimentalnom situacijom.

Iz zatvora objašnjavaju da slučaj Igora Rusa nije izolovan i da se ovakve veze često događaju, prenosi Telegraf.

Da podsetimo, Feher je imao niz lažnih identiteta. Predstavljao se kao bivši vojni specijalac ili špijun. Smatra se da je veoma opasan.

U zatvoru je napao dva čuvara oštrim predmetom. Tokom suđenja bio je u specijalnom "staklenom kavezu", boksu od neprobojnog pleksiglasa.

On je imao i tri identiteta, srpski, hrvatski i italijanski, a španski i italijanski mediji navode da su poslednja dva lažna, te da se u Italiju preselio iz Subotice 2006. godine. Feher je posle optužnice za ubistva u Italiji, iz te zemlje pobegao u Španiju. Italija je od Španije tražila njegovo izručenje zbog ubistava, ali su španske vlasti odlučile da mu se sudi u toj zemlji za više zločina, među kojima su ubistva, pokušaji ubistva, kriminalno udruživanje.

Novinari iz nekoliko italijanskih listova najavili su još 2017. dolazak u Suboticu u pokušaju da pronađu Vaclavićevu odnosno Feherovu rodbinu. U telefonskom imeniku Subotice nema prezimena Vaclavić, dok je Feher relativno često prezime – piše Politika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija